{{ message.message }}
{{ button.text }}

Een vrouw als de man in huis

Op het moment een heel hot topic, man versus vrouw. En ons beeld van de man. Ik moet nu eerlijk bekennen dat ik de man ben in huis :)

Afbeelding blog 'Een vrouw als de man in huis' Achtergrond blur afbeelding

Beetje cryptisch geschreven, maar eigenlijk verwoordt het precies wat ik bedoel. Er wordt veel geschreven over de rol van man en vrouw en daarbij komen hele stereotype beelden voorbij. Maar ook weer moeders die opkomen voor de vaders/partners. Ik dacht laat ik gewoon eens compleet eerlijk zijn. Ik ben namelijk de man in huis... En nee nu komen er geen biechten over geaardheid of lichamelijke uiterlijkheden, maar echt gericht op het beeld wat er is van mannen. 

Ik ben de sloddervos in huis, we hebben een net huis hoor, ik houd ook niet van allerlei rondslingerende dingen. Maar op de schaal van rommelig zijn, ben ik dat meer. Ik leg nog weleens een broek naast het bed neer, er liggen beneden nog sokken en ik moet bekennen mijn schoenen vaak te laten staan. Vaak wordt er gegrapt dat vrouwen een lijstje neer moeten leggen als er iets gedaan moet worden, maar dat is hier andersom. Ik zie het gewoon soms echt niet. Ik houd van een huis waar geleefd wordt en het huishouden is echt niet mijn hobby. En als ik een keer stofzuig maakt mijn man de grap dat ik wel de kleedjes op moet tillen. Dat doe ik uiteraard maar dan denk ik al gauw, als het toch niet goed is, mag je het zelf doen. 

Als ik bij een high tea, etentje of gewoon koppel vrouwen ben en ze lachen uitgebreid over die 'sukkelige' mannen of klagen over hoeveel ze moeten doen, ben ik zo dankbaar dat mijn man en ik alles echt 50-50 doen. Ik werk 3 dagen en hij 4. Hij werkt in onregelmatige diensten, dus vaak overdag gewoon uren thuis en ook tegelijk met mij. Zo hebben wij een heerlijke routine ontwikkeld waarin we beiden evenveel doen, maar wel de dingen die we net iets leuker vinden. Als de kids slapen gaan we vaak even een uur samen aan de slag. En als we zien dat er iets gedaan moet worden dan pakken we dat op. Het huis is aan kant en we hebben allemaal veel tijd voor elkaar. En ik geef eerlijk toe, hij strijkt beter dan ik (en dat houden we dan maar zo ;) )

En hoe is het bij jullie? Zijn jullie tevreden met de verhouding of zou er wel iets mogen veranderen? 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama, #Relatie

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je