{{ message.message }}
{{ button.text }}

Een vragenlijst aan mezelf

Ik heb een leuke vragenlijst bedacht en ingevuld over het moederschap. Leuke vragen, maar ook confronterende vragen.

Afbeelding blog 'Een vragenlijst aan mezelf' Achtergrond blur afbeelding

Het leek me leuk om eens een vragenlijst in te vullen over het moederschap. Toen ik begon te googelen, kwam een aantal keer de mama tag voorbij. Ik heb er mijn eigen versie van gemaakt. Ik zou het leuk vinden als anderen mijn vragenlijst ook invullen, dus als je wil mag je hem gebruiken! (verwijzing naar mijn blog zou dan leuk zijn).

Hoeveel kinderen heb je en hoe oud zijn ze?

Ik heb een dochtertje Pip van 9 maanden.

Ben je een werkmama of een thuisblijfmama?

Ik ben een werkmama. Ik ben tijdelijk wel iets minder gaan werken, omdat ik een hele berg vakantie-uren had opgespaard. Ik werk nu 20 uur per week (normaalgesproken 32 uur) op een woongroep met jongeren. Daarnaast heb ik mijn eigen webshop met babykleding en –accessoires.

Wat heb je lichamelijk overgehouden aan de zwangerschap?

Ik denk dat ik niks te klagen heb! Heb nog regelmatig bekkenpijn, maar verder ziet mijn lichaam er nog wel redelijk hetzelfde uit als voor de zwangerschap (holladiee!), paar kiloootjes zwaarder misschien. Gelukkig is de striae en dergelijke me bespaard gebleven.

Waarom vind je jezelf een goede mama?

Ik denk dat ik een hele lieve mama ben. Ik vind het fijn om bij mijn kind te zijn en haar lekker te knuffelen en met haar te spelen (ik probeer haar ook te leren om zichzelf te vermaken hoor!). Ik denk dat mijn dochter voelt dat ze geliefd is en dat haar ouders veel van haar houden.

Waarom vind je jezelf af en toe een slechte mama?

Ik ben van mezelf nogal impulsief en ik houd niet van plannen. Ik zeul mijn kind overal mee naartoe en ben nogal ‘ makkelijk’. Gaat het niet linksom, dan wel rechtsom of het komt een andere keer wel. Overigens zie ik dit niet alleen maar als negatief. Ik denk wel dat kinderen hier zelf makkelijker en flexibeler van worden, tot op een bepaalde hoogte dan. Het komt namelijk regelmatig voor dat Pip helemaal over de fles is, omdat er een paar drukke dagen zijn geweest (verjaardagje hier, winkelen daar, etc, etc). Achteraf voel ik me hier dan ook altijd schuldig om en wou ik dat ik meer rekening met haar had gehouden.

Ben je een bezorgde mama of een relaxte mama?

Een relaxte mama met af en toe wat bezorgdheid. Mijn man vindt dat ik soms te bezorgd ben, maar ik denk zelf dat het wel meevalt. Voorbeeldje: een vriendin van me appte laatst: “ ik heb een koortslip, vind je het dan wel goed ik langs kom?”. Ik zou hier zelf niet eens over nadenken om dit aan iemand met kindjes te appen. Ik ben meer van het motto ‘ goed voor de weerstand’. Hoor ik later dat een koortslip levensgevaarlijk kan zijn. Dat dus...

Wat vind je leuk aan het mama zijn?

Het maakt mijn leven zoveel mooier. Ik vind het fantastisch om ’s ochtends wakker te worden en ik tref mijn dochtertje staand in bed aan met een grote glimlach. Ik kan echt intens genieten van dit soort momenten.

Wat vind je niet leuk aan het mama zijn?

Haha. Ik ben hier altijd vrij open over. Het mama zijn kost gewoon veel tijd en energie. Ik kan behoorlijk chagrijnig worden van de gebroken nachten en mijn sociale leven is ook niet meer wat het geweest is, omdat ik er gewoon de energie niet voor heb. Verder mis ik het uitslapen en de spontaniteit. Je moet altijd een oppas regelen en ook als je ziek bent of een kater hebt, moet je de hele dag voor iemand zorgen…

Waar ben je wel eens jaloers op bij andere mama’s?

Eigenlijk ben ik dat niet. Hooguit op moeders bij wie alles altijd op rolletjes loopt, maar aan de andere kant zou ik zo ook niet willen zijn. Ik denk dat ik het niet verkeerd doe als moeder en ben stiekem best een beetje trots op mezelf. 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je