Snap
  • Mama

Een vragenlijst aan mezelf

Ik heb een leuke vragenlijst bedacht en ingevuld over het moederschap. Leuke vragen, maar ook confronterende vragen.

Het leek me leuk om eens een vragenlijst in te vullen over het moederschap. Toen ik begon te googelen, kwam een aantal keer de mama tag voorbij. Ik heb er mijn eigen versie van gemaakt. Ik zou het leuk vinden als anderen mijn vragenlijst ook invullen, dus als je wil mag je hem gebruiken! (verwijzing naar mijn blog zou dan leuk zijn).

Hoeveel kinderen heb je en hoe oud zijn ze?

Ik heb een dochtertje Pip van 9 maanden.

Ben je een werkmama of een thuisblijfmama?

Ik ben een werkmama. Ik ben tijdelijk wel iets minder gaan werken, omdat ik een hele berg vakantie-uren had opgespaard. Ik werk nu 20 uur per week (normaalgesproken 32 uur) op een woongroep met jongeren. Daarnaast heb ik mijn eigen webshop met babykleding en –accessoires.

Wat heb je lichamelijk overgehouden aan de zwangerschap?

Ik denk dat ik niks te klagen heb! Heb nog regelmatig bekkenpijn, maar verder ziet mijn lichaam er nog wel redelijk hetzelfde uit als voor de zwangerschap (holladiee!), paar kiloootjes zwaarder misschien. Gelukkig is de striae en dergelijke me bespaard gebleven.

Waarom vind je jezelf een goede mama?

Ik denk dat ik een hele lieve mama ben. Ik vind het fijn om bij mijn kind te zijn en haar lekker te knuffelen en met haar te spelen (ik probeer haar ook te leren om zichzelf te vermaken hoor!). Ik denk dat mijn dochter voelt dat ze geliefd is en dat haar ouders veel van haar houden.

Waarom vind je jezelf af en toe een slechte mama?

Ik ben van mezelf nogal impulsief en ik houd niet van plannen. Ik zeul mijn kind overal mee naartoe en ben nogal ‘ makkelijk’. Gaat het niet linksom, dan wel rechtsom of het komt een andere keer wel. Overigens zie ik dit niet alleen maar als negatief. Ik denk wel dat kinderen hier zelf makkelijker en flexibeler van worden, tot op een bepaalde hoogte dan. Het komt namelijk regelmatig voor dat Pip helemaal over de fles is, omdat er een paar drukke dagen zijn geweest (verjaardagje hier, winkelen daar, etc, etc). Achteraf voel ik me hier dan ook altijd schuldig om en wou ik dat ik meer rekening met haar had gehouden.

Ben je een bezorgde mama of een relaxte mama?

Een relaxte mama met af en toe wat bezorgdheid. Mijn man vindt dat ik soms te bezorgd ben, maar ik denk zelf dat het wel meevalt. Voorbeeldje: een vriendin van me appte laatst: “ ik heb een koortslip, vind je het dan wel goed ik langs kom?”. Ik zou hier zelf niet eens over nadenken om dit aan iemand met kindjes te appen. Ik ben meer van het motto ‘ goed voor de weerstand’. Hoor ik later dat een koortslip levensgevaarlijk kan zijn. Dat dus...

Wat vind je leuk aan het mama zijn?

Het maakt mijn leven zoveel mooier. Ik vind het fantastisch om ’s ochtends wakker te worden en ik tref mijn dochtertje staand in bed aan met een grote glimlach. Ik kan echt intens genieten van dit soort momenten.

Wat vind je niet leuk aan het mama zijn?

Haha. Ik ben hier altijd vrij open over. Het mama zijn kost gewoon veel tijd en energie. Ik kan behoorlijk chagrijnig worden van de gebroken nachten en mijn sociale leven is ook niet meer wat het geweest is, omdat ik er gewoon de energie niet voor heb. Verder mis ik het uitslapen en de spontaniteit. Je moet altijd een oppas regelen en ook als je ziek bent of een kater hebt, moet je de hele dag voor iemand zorgen…

Waar ben je wel eens jaloers op bij andere mama’s?

Eigenlijk ben ik dat niet. Hooguit op moeders bij wie alles altijd op rolletjes loopt, maar aan de andere kant zou ik zo ook niet willen zijn. Ik denk dat ik het niet verkeerd doe als moeder en ben stiekem best een beetje trots op mezelf. 

6 jaar geleden

Leuk, weer eens een mamatag! Ik ga hem invullen: Hoeveel kinderen heb je en hoe oud zijn ze? TWEE DOCHTERS VAN 7 EN 5 JAAR. Ben je een werkmama of een thuisblijfmama? EEN COMBINATIE VAN BEIDEN: IK WERK IN TWEE DAGEN 24 UUR (JA DAT ZIJN LANGE DAGEN) EN DAARNAAST BEN IK 100% THUIS VOOR DE KIDS. Wat heb je lichamelijk overgehouden aan de zwangerschap? EEN GEKKE BOBBELNAVEL. MAAR NIET ZO EXTREEM DAT IK GEEN BIKINI MEER AANDURF, HOOR ;-). Waarom vind je jezelf een goede mama? MIJN KINDEREN ZIJN AL DUSDANIG GROOT DAT IK VAN EEN AFSTANDJE NAAR ZE KIJK EN ZIE HOE GOED ZE ZICH GEDRAGEN. TE DANKEN AAN CONSEQUENTIE. JA, SOMS BEN IK EEN BEETJE STRENG, MAAR DAAR PLUK IK NU DE VRUCHTEN VAN! MAAR IK WEET DAT WE ER NOG NIET ZIJN, DE PUBERTEIT MOETEN WE OOK NOG DOOR! HAHA! Waarom vind je jezelf af en toe een slechte mama? IK KAN SOMS SNEL UIT MIJN SLOF SCHIETEN. DAT RESULTEERT IN SNAUWEN OP DE KIDS.... Ben je een bezorgde mama of een relaxte mama? RELAXT. IK HAAT PANIEK EN IK BEN VAN MENING DAT JE DAT OVERDRAAGT OP JE KIND. RELAXTHEID BRENGT JE HET VERST. MAAR IK SCHROK WEL VAN HET VERHAAL OVER DE KOORTSLIP. DIE KWAM ER BIJ MIJ NIET IN, ONDANKS MIJN RELAXTHEID. Wat vind je leuk aan het mama zijn? HET MOGEN TOEKIJKEN HOE DIE KLEINE WEZENTJES, WAAR JE VEEL VAN JEZELF IN HERKENT, OP GROEIEN TOT STEEDS ZELFSTANDIGERE INDIVIDUUTJES. ZE BRENGEN ME DINGEN DIE IK NOOIT HAD GEDAAN/GEZIEN/MEEGEMAAKT ALS IK GEEN KINDEREN HAD GEHAD. Wat vind je niet leuk aan het mama zijn? HET MISSEN VAN WAT VRIJHEID. MAAR IK WEET DAT DIE STRAKS WEL WEER KOMT.Waar ben je wel eens jaloers op bij andere mama’s? HEEL AF EN TOE, MAAR IK REALISEER ME DONDERSGOED DAT VEEL MENSEN ALLEEN DE MOOIE FIJNE DINGEN NAAR DE BUITENWERELD LATEN ZIEN. NIEMAND IS PERFECT. IK KAN ME BETER OP MIJN EIGEN MOOIE DINGEN CONCENTREREN EN DAN BEN IK HEEL RIJK!

6 jaar geleden

Jeetje wat een heftig verhaal. Hoorde er pas al een keer iets over, maar bedoelde het alleen als voorbeeld dat ik over zo'n dingen dus niet na zou denken ook al zou dat eigenlijk wel moeten..

6 jaar geleden

Sorry wil niet vervelend reageren onder je leuke blog maar het stukje dat je niet eens zou nadenken om met een koortslip bij iemand langs te gaan dan zou je bij mij niet binnen komen. Een koortslip kan dodelijk zijn zeker bij kleine kinderen. Maar mijn vader is er bijna aan overleden en nooit meer hetzelfde geworden en dat op volwassen leeftijd. . Misschien dat je dit niet wist maar zeker kleine kinderen en baby's lopen hier risico op. Een koortslip kan naar "binnen" slaan en bij mijn vader kwam het virus in zijn hersenen terecht. Verder vond ik het een erg leuke blog om te lezen.