{{ message.message }}
{{ button.text }}

Een verdiende baan als onderwijsassistent

Spannend, weer een nieuwe baan. En precies op het juiste moment. Het geluk zit eindelijk eens mee. Ik vind dat ik dat wel heb verdiend!

Afbeelding blog 'Een verdiende baan als onderwijsassistent'

Aangenomen

Na het leuke sollicitatiegesprek van vorige week was het maandag een spannende dag. Vol verwachting keek ik op mijn telefoon die elk moment af kon gaan. Elk moment, dat kon natuurlijk in de ochtend zijn, maar ook eind van de middag. Een dag duurt lang. En dan, net op het moment dat ik met groep vijf buiten ben, hoor ik iets. Ik grijp mijn telefoon. Te laat. Even later zie ik dat ik een voicemailbericht heb. Eenmaal in de klas staan er verschillende kinderen om me heen. Ze willen iets vragen of iets zeggen, maar ik vraag ze om even te wachten. Snel luister ik mijn voicemail af. “We willen graag met jou in zee gaan voor twee dagen” zegt de directrice waarmee ik een gesprek heb gehad. Ik luister het bericht niet verder af, want ik ben aan het werk. Met een glimlach leg ik mijn telefoon weg. Wauw! Dat heb ik toch maar mooi gedaan. Zo zie je maar dat alles op zijn pootjes terecht komt.

Re-integratiebureau

Jaren heb ik thuis gezeten, werkloos. WW was afgelopen, dus ging ik in de bijstand. Vijf keer per week solliciteren en ook al deed ik dat trouw, dan kreeg ik alsnog commentaar. Ik werd er bijna overspannen van. Niet fijn dus. Op mijn aandringen werd ik uiteindelijk doorverwezen naar het reintegratiebureau. Ik had al snel een plek gevonden en daarna duurde het een tijdje voordat het DWI contact met de school had opgenomen. Maar toen ik eenmaal aan het werk was, had ik mijn draai snel gevonden. Ik verbaasde me er vooral over dat het zo makkelijk ging, ondanks dat ik er al lang uit was. Ik vond het niet lastig om weer te werken, was vooral blij dat ik weer collega’s had. Weer onder de mensen. Het is nooit mijn keuze geweest om thuis te zitten. Het gaat ook meteen een stuk beter met me als ik ga werken. Meer zelfvertrouwen ook.

De Brede Selectie

Op het moment dat ik het allemaal even niet meer weet, omdat het DWI me onder druk zet en mijn leerstage afloopt en al het werk passend is, komt er opeens een baan uit de lucht vallen. En als ik hoor dat die na de meivakantie waarschijnlijk afloopt, word ik weer wat moedeloos. Maar dan komt er plotseling een telefoontje. De Brede Selectie.... wat was dat ook alweer? Oja, invalwerk. Ik ga thuis op zoek naar mijn sollicitatie. En dan weet ik weer dat een oud-collega me had getipt om me daar in te schrijven. Er is een school die belangstelling heeft en ik ga er naar toe voor een gesprek. Nog steeds een beetje in verwondering, dat zoiets ineens op mijn pad komt. En op dit moment! Wauw! Twee dagen is niet veel en ik kom daardoor niet uit de uitkering. Maar ik ben al heel blij met een paar uurtjes. Vrijwilligerswerk is leuk en voelt goed, maar twee dagen per week betaald krijgen geeft weer een andere dimensie.Na zoveel ellende met werk, uitkering, DWI en alles wat erbij komt kijken, ben ik wel toe aan een periode dat het eens mee zit. Twee banen die elkaar opvolgen, dat is bijzonder. Maar ik vind ook dat ik dit geluk wel eens verdiend heb. Ik heb genoeg bewezen dat ik wil en kan, maar nu wordt dat ook beloond!

Onthulling

Onderweg naar de volgende school, de school van Dunya, stap ik even van de fiets. Ik denk even na wat ik op Facebook ga zetten. Dan besluit ik het kort te houden en te kijken wat er gebeurt. “YES!” schrijf ik. Als ik op de school van bestemming aankom kijk ik weer op Facebook. Binnen een half uur al zoveel reacties van mensen die benieuwd zijn waar het over gaat. De meeste mensen raden al dat ik aangenomen ben. Andere vragen zich af waar ik het over heb. Ik vind het zo grappig dat ik besluit eerst de vergadering te doen en vanmiddag thuis maar even het nieuws te onthullen. Ik vind het hartverwarmend dat mensen zo met me meeleven. Het is een tijdelijke baan, misschien een paar weken, misschien iets langer, je weet het niet. Maar ik vind het hartstikke leuk om hier weer mijn ervaringen uit te breiden.

Bootje vouwen

De eerste dag, want ik begin maar meteen, verloopt wat rommelig en ongemakkelijk. Ik probeer met de kleuters een bootje te vouwen, maar krijg het niet voor elkaar. Als ik mijn collega erbij roep zegt ze dat zij het ook niet weet. Dat is een opluchting. Nog twee dagen op mijn oude school en na de vakantie begin ik dan echt op deze mooie school. Ik vind het echt een heel mooi gebouw en ben ervan onder de indruk. Ik denk dat ik hier niet eerder ben geweest, al was ik er nog zo van overtuigd. Wel wist ik natuurlijk iets af van de school omdat ik er vlakbij werkte. Op mijn eerste werkdag fiets ik langs de school waar ik meer dan een jaar heb gewerkt. Ik was bijna afgestapt, maar bedenk me op tijd. De macht der gewoonte. Dat is dan toch een beetje dubbel. Als ik hier binnenstap kan ik meteen aan de slag, hoef ik niet te wachten tot iemand zegt wat ik moet doen of af te tasten wat er van me wordt verwacht. Ik fiets door en kom een oud-collega tegen met haar groep. “Ik ga naar mijn werk!” roep ik. Ze reageert enthousiast. Ik heb de baan dus. Terwijl ik doorfiets zetten we het gesprek al roepend even voort. Lachend kom ik aan bij mijn nieuwe school, om de hoek. Even aarzel ik en dan stap ik kordaat naar binnen.Vooruit met de geit, we gaan ervoor. 

Administratie

Met iemand van de administratie loop ik de school door, op zoek naar de directrice. Er zijn er zelfs twee. Ik word naar de kleutergroepen gebracht en daar sluit ik me aan bij een juf. Er zijn vijf groepen in de onderbouw. Het is echt een grote school. Gek dat een school een paar meter verderop zo klein is en dat ze hier alleen maar groter worden. Ik vind het wel een leuke school, al zat het een poosje duren voordat ik iedereen ken en mijn draai gevonden heb. Met twee dagen kost dat gewoon tijd. Wel vind ik de collega’s die ik al heb gesproken in elk geval heel vriendelijk. Hopelijk kan ik hier een poosje blijven, zodat ik echt mijn plekje kan vinden en me hier snel thuis ga voelen. Ik geloof in elk geval dat de school mij daar graag bij wil helpen.

 

1

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je