{{ message.message }}
{{ button.text }}

Een scooter reed mijn zoontje aan...

We liepen naar buiten.... een wandelgebied en daar kwam hij.... van achter..

Afbeelding blog 'Een scooter reed mijn zoontje aan...'

Een dagje naar de negenmaanden- en de huishoudbeurs. Ik had kaartjes gewonnen en samen met mijn zoontje en een vriendin waren we er vroeg bij. Na een heel gezellig dag liepen wij naar buiten. Een groot plein met dezelfde stenen als de stoep. Mijn zoontje was net wakker en genoot van de plassen op de grond en rende lekker rond. Ik zag wat fietsers rijden dwars door de wandelaars heen. Dat doen fietsers wel vaker.... rijden op de stoep, dus we hadden dit nooit verwacht....

Mijn zoontje loopt naar een plas en daar gebeurde het. Ik kijk op zij en zie dat mijn zoontje van achter via de zijkant wordt geraakt. Het gaat zo snel. De scooter gaat onderuit en mijn zoontje valt met zijn hoofd op de grond. Mensen kijken om. Ze schrikken. Mensen rennen naar ons toe. Niemand kijkt naar de scooter. Alle aandacht gaat naar mijn zoontje en naar mij. Ik sta te trillen op mijn benen en ben zo boos.... hoe kan dit nou gebeuren? Waarom reed die scooter daar en waarom ging hij niet langzamer rijden. Hij heeft hem van ver moeten zien. Je gaat dan toch langzamer rijden als je een kind ziet? Woede en verdriet overheersen. Mijn kleine mannetje die ik moet beschermen is aangereden.

De EHBO wordt erbij gehaald en de bewaking vertelt mijn dat de scooter hier gewoon mag rijden. Het is een vreemde onveilige situatie. Hij raadt mij dan ook aan een klaagt in te dienen bij de RAI. De EHBO'ER kijkt mijn mannetje na. Op een bult en wat blauwe plekjes op zijn rug lijkt het mee te vallen,  maar mijn ventje is stil te stil. Dus worden we doorgestuurd naar het ziekenhuis. Hij is hard op zijn hoofd gevallen. 

In het ziekenhuis wordt hij nagekeken. Een hersenschudding. Met wekadvies voor de komende 24 uur gaan we richting huis...

Het was een lange nacht, maar met mijn ventje gaat het goed. Hij heeft nog wel pijn, maar drinkt goed. Ik heb de rai gemaild en hoop dat de situatie, zeker bij dit soort evenementen, wordt aangepast. Dit mag niet nog een kind en moeder overkomen!

Is jouw kind wel eens aangereden? Hoe reageerde jij?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je