Snap
  • Mama
  • post_short

Balans tussen opvoeding en werk?

Hoe is jullie balans tussen opvoeding en werk? Zowel van jou als je partner? Mijn partner werk vrij veel waardoor ik bijna alles alleen doe wat ik erg jammer vind en anders wil regelen, maar hoe?

Ons dochtertje van 10 maanden blijft 3 dagen bij oma. Dat is best veel, maar ze heeft het er naar haar zin en we doen oma er een groot plezier mee.

Op de dagen dat ik werk haast ik me 's ochtends om haar op tijd bij oma te krijgen en na het werk wil ik haar ook graag snel weer ophalen. Toch ben ik ook pas om 18.00 uur thuis. 

Nu vraag ik me af, hoe is jullie verhouding/balans tussen opvoeding en werk? Zowel van jou als je partner? En als ze met de pot mee mag eten?

10 jaar geleden

Ik zit nu zelf te denken om de avondfles te switchen met de avondmaaltijd om praktische redenen. Wij zitten zelf rond half zeven aan tafel en als hij er nu bij zit gaat bij bietsen omdat hij zelf dan geen eten heeft. Hij krijgt nu om half zes zijn hap en om zeven uur zijn papfles. Het idee is om nu de papfles bij thuiskomst (ca. half zes) te geven en dan zijn avondeten te geven als wij zelf ook aan het avondeten zitten. Tja .. is dat vlak voor het slapen gaan. Ik ga om 19 uur met hem naar boven en na het gehele avondritueel is het half acht als hij naar dromenland vertrekt. Dan is het toch niet onprettig?

10 jaar geleden

Per kind zal dat toch verschillen? Denk dat je moet doen wat goed voelt, en bij de een zou het makkelijk kunnen waarentegen bij de ander het schoonmaken en opruimen wordt.

10 jaar geleden

Dat je met een volle buik niet naar bed kan is natuurlijk iets wat ons "geleerd" is. Kijk naar de mediterrane landen, daar waar ze 's avonds laat nog flink tafelen. Die mensen gaan heus niet pas om 2 uur 's nachts slapen, en het is ook niet zo dat je stofwisseling 's nachts stil staat. Het is gewoon wat je gewend bent of waaraan je gewend raakt.

10 jaar geleden

Zeker weten, maar dat gaat je vast lukken!