{{ message.message }}
{{ button.text }}

Een open brief aan de regering en alle werkgevers

Dit is een klachtbrief aan de Nederlandse regering en alle werkgevers. Of ze dit nu lezen of niet maakt mij niet uit!

Afbeelding blog 'Een open brief aan de regering en alle werkgevers'

Beste regering en werkgevers,

Weten jullie hoe het is om een moeder te zijn? Kennen jullie de gebroken nachten die ik heb om mijn kindje te voeden? Hebben jullie ooit gevoeld hoe het is de volgende dag na een gebroken nacht? Hebben jullie ooit jullie kinderen verzorgd wanneer ze ziek zijn?

Als het antwoord ja is, dan zijn jullie kennelijk allemaal leugenaars. Waarom? Omdat jullie echt geen idee hebben hoe het is. Als jullie het kennen dan zouden jullie mij niet verplichten om weer na 10-12 weken terug naar mijn werk te gaan. Als jullie het kennen dan zouden jullie mij gewoon de juiste tijd geven om mijn kindje op te voeden. Als jullie het kennen zouden jullie niet zo moeilijk doen als ik een paar dagen nodig heb om mijn kindje te verzorgen wanneer zij ziek is.

Jullie doen alsof jullie het weten. Jullie doen alsof jullie het begrijpen. Jullie weten niet hoe het voelt om weer vroeg in de ochtend op het werk te zijn na een gebroken nacht. Jullie begrijpen niet dat ik mij niet kan concentreren als mijn kindje thuis ziek is en mij nodig heeft.

Ik ben geen robot!! Ik kan niet goed functioneren na gebroken nachten. Ik kan niet mijn gevoelens en zorgen wegzetten, te weten dat mijn kindje mij nodig heeft. Vooral na alleen 3 maanden!!

Het WHO adviseert (dringt erop aan) dat ik tenminste 6 maanden borstvoeding geef, maar hoe kan ik dat goed doen als ik na 3 maanden elke dag afscheid moet nemen van mijn kindje?

Ik begrijp het niet en misschien zal ik het nooit begrijpen. Ik weet niet of jullie het lezen, maar ik blijf hopen dat er op een dag verandering zal komen. Dat ik op een dag gewoon een moeder kan zijn...

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je