{{ message.message }}
{{ button.text }}

Een ode aan mijn ouders:

Waarom lees je altijd alleen klachten over ouders/schoonouders? Mijne zijn gewoon geweldig!!

Afbeelding blog 'Een ode aan mijn ouders:'

Een ode aan mijn ouders:


Mijn ouders zijn beide hardwerkende mensen van in de 50 met beide een fulltime baan, een groot huis dat ze al vele jaren samen aan het verbouwen zijn (en door tijd gebrek nooit een einde aan lijkt te komen) ,  zijn ouders van 6 kinderen, en grootouders van bijna 4 kleinkinderen.

Toch hebben ze ALTIJD tijd voor ons. Oke ik weet dat ze druk zijn dus ik probeer niet te veel van ze te vragen maar als er iets is zijn ze er altijd. Ben ik uitgeput van de slechte nachten met onze dochter, dan mogen de kids komen logeren, is er iets kapot, papa maakt het, wil ik voor de gezelligheid last minute komen eten, mama trekt iets uit de vriezer. Kom ik op vrijdag onverwacht lang, wordt er gauw vis op de markt gehaald, want ze weten dat ik en de kids daar van houden. Heb ik iets specifieks nodig, dan zoeken hun in hun pauze mee in kringloop winkels. Is er een verjaardag, dan zorgen ze altijd dat er ook eten is dat mijn zeer kieskeurige man lust. Voor iedereen is hun favo frisdrank en chips altijd in huis.
Ondanks hun eigen verbouwing hebben ze weken achter een geholpen met de onze toen we verhuisde.

Mijn kinderen verkiezen mijn ouders boven ieder ander van de familie, en ik snap waarom. :D Ze staat letterlijk te springen als we weer naar opa en oma op bezoek gaan. 
Ook ik kom nog graag "thuis" gewoon om even te kletsen, mn hart te luchten en weer onder mn ouders vleugels te zijn. 

Dus ik voel me nog wel eens schuldig, bezwaarlijk als ik ze nodig heb, en probeer dan altijd iets in ruil terug te doen, bak een taart met de kids, kook het avond eten of probeer dan eens stiekem wat schoon te maken, te stofzuigen of de was op te vouwen, maar dan worden ze boos ;-) 

"Jij bent ons kindje, dus wij zullen je altijd helpen, zelfs zonder dat er iets tegen over staat!"  

Dat is ouderschap! En ik hoop dat ik de rest van mijn leven me kan evenaren aan mijn ouders, zodat mijn kinderen altijd graag thuis zullen komen en ik ze altijd zal helpen als ze me nodig hebben.

Mijn ouders zijn mijn held, mijn voorbeeld en mijn rolmodel.

Pa en ma, ik hou van jullie!

thanks 4 reading.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama, #Relatie

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je