Snap
  • Mama

Een ode aan de wijn!

Voor ik kinderen had viel het me wel eens op dat er in films of series vaak een moeder geschetst wordt die veel wijn dronk. Waarom?

Destijds snapte ik het niet. Inmiddels weet ik hoe een gemiddelde ochtend van een mama er uit kan zien.....

- 6:00: Baby ligt weer in bed maar vond zijn fles niet genoeg, alle registers open om na 10 seconden in slaap te vallen. Mama kruipt weer in bed.

- 6:15:

"maaamaaaaaa ik ben wakkkkerrrr" 

Peuter vindt dit een mooie tijd om naar beneden te gaan. Mama zoekt een schone trui en neemt peuter mee naar beneden.

- 6:30

"mama boterham!" 

Mama ziet geen  brood, papa heeft het brood niet uit de vriezer gehaald. 

"Komt er zo aan meisje, broodje is nog even koud." 

"NEEEEEE broodje niet koud!" 

Mama smeert boterham en geeft het aan peuter,

"NEEEEEE broodje koud!"

- 6:30 wekker van papa. 

1x 

2x

3x..... fijn die snooze knop. Ook baby is erg blij met de wekker en wederom gaan alle registers open.

"Mama mellluk"

Mama schenkt beker melk neer en verblijdt peuter hiermee.

"NEEEEE mama sinaappesap!"

Peuter verblijdt mama met het gooien van haar melkbeker. Dag schone trui.

7:00 kleren bij peuter aandoen.

"NEEEEE mama niet die"

7:30 papa vertrekt

"Dag papa houwfanjouw"

8:00 schoenen en jas aan doen bij peuter.

"NEEEEE mama sjaal eerst om"

8:15 samen met peuter, in pyjamashirt, spijkerbroek, roze en gele sok aan, & baby op weg naar kinderdagverblijf.

- 8:30 

"Dag lieverd, papa haalt jullie straks op. Veel plezier"

"Zeg je nog dag tegen mama?"

"NEEEEE mama"

Daarom dus...

8 jaar geleden

Haha nee als ik ZO vroeg al aan de wijn moest zou ik toch echt wel wat veranderen aan m'n leven. Ik ben eind vorig jaar, toen mijn oudste 1 was, gaan werken. Paar uur in de week als papa thuis was. Begin dit jaar (oudste 1,5l ging ik wat meer werken en ging ze 1,5e dag naar kdv. Toen kwamen we erachter dat ik weer zwanger was en na de geboorte van de jongste (3 maanden) hebben we besloten dat ik weer een tijd thuis zou blijven. Die uiteindelijk beslissing heeft me veel rust gegeven, geestelijk dan want fysiek vind ik m'n kids zwaarder als werken. Zeker omdat ik nog last heb van bekkeninstabiliteit.

8 jaar geleden

:) ik dacht al, ja aandikken kan ik ook wel of liever een paar ochtenden in 1 blog verwerken of zo etc. Zeker als je voor de helf nog in bed te vinden bent en de andere helft zorgt voor het ontbijt hihihi. Er zijn wel mensen die echt dat wijntje zo vroeg pakken dus ik dacht echt even van oeps... De series die jij opnoemt heb ik wel eens van gehoord maar ik ken ze niet. Toch denk ik dat filmmaker zich er meer bewust van moeten zijn dat ze toch een voorbeeld creëren op deze manier. Maar dat is mijn mening :). Heb je nu ook meer rust nu je thuis bent voor je kinderen?

8 jaar geleden

Er is zo'n serie "cougar town" daar zie je de glazen steeds groter worden. Goed daar hebben ze geen jonge kids meer maar ergens moet het begonnen zijn. En dan heb je desperate housewives ook nog.. ook altijd wijn. Ik drink zelf overigens zelden en het blogje is wat aangedikt (ben inmiddels ook thuisblijfmama) maar ik vermoed dat er veel ochtenden zo gaan bij, dan al niet werkende, medemama's.

8 jaar geleden

Ziet er een beetje bekend uit behalve dat zoonlief zonder blikken of blozen ijsbrood eet. Koud nou en ik eet het wel op als mijn maag maar wordt gevuld en wel NU!!! En hij gaat niet naar de opvang maar mama is de hele dag paraat. Maar meen je dat nou dat van die wijn? Ik zef vind eigenlijk dat de filmakers dan wel een steriotype neerzetten en constant willen bevestigen tot we er zelf in gaan geloven. Ik vind het af en toe wel balen dat dit als gewoon wordt ervaren. Maar ik moet wel eerlijk bekennen dat ik al bijna 10 jaar niet meer drink. Niet zozeer omdat ik het te lekker vond maar als je lief niet drink dan drink je ook niet.