Snap
  • Mama
  • Nieuws

Een nieuwe koning, een nieuwe feestdag

Zeker weten dat je de toespraak van de koningin waarin ze haar aftreden aankondigt hebt gezien. Met zijn vieren hebben wij voor de tv gezeten en doodstil zitten luisteren naar wat onze majesteit te vertellen had. Persoonlijk vind ik het goed zo. Ze mag ook wel met pensioen, ze is al 75. En Willem Alexander is een goede opvolger als koning.

Zeker weten dat je de toespraak van de koningin waarin ze haar aftreden aankondigt hebt gezien. Met zijn vieren hebben wij voor de tv gezeten en doodstil zitten luisteren naar wat onze majesteit te vertellen had. Persoonlijk vind ik het goed zo, met Willem Alexander als goede opvolger. Ze mag ook wel met pensioen, ze is al 75.

Het enige waar ik even om moest slikken en waar ik nog steeds aan moet wennen is dat onze Koninginnedag ook verleden tijd is. Koninginnedag is voor mij net als voor velen een speciale dag. Nederland kleurt "rood wit blauw" en oranje. De hele sfeer er omheen, overal rommelmarkten. Dat is dit jaar voor het laatst. De laatste keer Koninginnedag op de vertrouwde manier. De manier waarmee je bent groot geworden. En wat wordt het straks. Wat blijft hetzelfde en wat verandert?

Koningsdag wordt de nieuwe traditie, zal het net zo speciaal worden als Koninginnedag of gaan we straks terug verlangen naar Koninginnedag?

De tijd zal het leren.

11 jaar geleden

Ik ga haar wel echt missen hoor! Vond haar een geweldige Koningin. Daarboven op kan ik niet goed tegen veranderingen en het woord Koningdag en dan de datum van deze Koningdag op 27-4......tja dat zal ff duren voordat ik blij word van deze verandering. Maar ik denk dat onze Alex het zeker goed gaat doen hoor! En ik vind Maxima ook echt een super leuk mens dus komt wel goed.....uit eindelijk :-)

11 jaar geleden

Ik dacht misschien is het een combinatie van redenen: W-A schijnt erg eigenwijs te zijn. Hij wil bovendien alles ANDERS doen. En hij wil misschien wel afstand nemen van de zwarte rand die aan die dag hangt, sinds 20009. Voor de familie van die mensen is 30 april nog steeds een rouwdag denk ik. Ik hoop wel met je mee dat rommelmarkten etc. blijven. En het is natuurlijk super leuk om de prinsesjes in zo'n ontspannen sfeer door het land te zien gaan. Ik ben benieuwd!

11 jaar geleden

moest wel lachen toen mn vriend laat thuiskwam gister, ik heb de hele dag kinderradio aangehad en daarbij heb je dus geen nieuws. Toen hij thuiskwam zat ons meisje lekker te badderen en toen hoorde ik pas het nieuws, schijnt heel NL er al over te hebben. Tja zat er aan te komen, vrouwtje beatrix mag onderhand wel met pensioen en om nou een koning te eren op koninginnendag vind het eigenlijk wel goed dat ze het nu koningdag noemen, qua datum maakt het mij niet zoveel uit. en mochten we het weer meemogen maken over tig jaar dan wordt het weer koninginnen :)