{{ message.message }}
{{ button.text }}

Een nieuwe blogger in town! Merel van der Hagen

Ik wil zoveel delen, maar weet nog niet waar ik moet beginnen!

Afbeelding blog 'Een nieuwe blogger in town! Merel van der Hagen '

Hallo allemaal! 

Volgens mij heb ik een aantal jaar onder een steen geleefd want ik kende mamaplaats nog niet! What a shame! Sinds ik moeder ben ken ik het natuurlijk wel! Maar wat fijn dat er een mooie plek is gecreëerd voor moeders/zwangere vrouwen om herkenning te vinden in fysieke en mentale issues waar wij mee te maken krijgen in ons moederleven. Ik draag dan ook meer dan graag bij aan een realistischer beeld van mijn moederschap :) 

Mijn naam is Merel van der Hagen en ik ben 30 jaar oud. Op 23 juli 2020 ben ik moeder geworden van Wiebe Moos, een geweldig lieve knappe en grappige baby van inmiddels bijna 7 maanden. Samen met mijn vriend Thomas woon ik met Wiebe in Utrecht. 

Ik heb acht jaar voor een publieke televisieomroep gewerkt als producer en redacteur. Drie weken na mijn terugkomst kreeg ik te horen dat mijn plek door iemand anders zou worden ingenomen. Een taaie kluif, dat begrijp je misschien wel. Werkloos worden in coronatijden als piepjonge moeder is natuurlijk niet echt relaxed.  
Inmiddels ben ik happy! De extra tijd met Wiebe voelt als een verlengd bevallingsverlof. Maar dat is niet zonder slag of stoot gegaan omdat het nooit leuk is om niet meer terug te hoeven komen op je oude werkplek. Die afwijzing vond ik lastig. Binnenkort wil ik hier ook nog een blog aan gaan wijden, want helaas verliest bijna 40% van de vrouwen in Nederland haar baan na het krijgen van een kind. Dat zijn toch bizarre aantallen? 

Ik vind het leuk om het gesprek aan te gaan met moeders, via Instagram. Ik heb het tijdens mijn zwangerschap, in coronatijden, erg gemist om lief en leed met andere zwangere vrouwen te delen. Ik had geen pufklasje en heb geen vriendinnen die al moeder zijn.
Daarom ben ik op Instagram een soort zwangerschapsdagboek gaan bijhouden om mensen op de hoogte te houden van het verloop van mijn zwangerschap. En na de komst van Wiebe heb ik dit volgehouden. Regelmatig ga ik het gesprek aan met mijn (zeer kleine maar trouwe) community om te praten over dingen die mij opvallen aan het moederschap. 

Waarom kan ik bijvoorbeeld van alles vinden over de ontwikkelingen van je lijf tijdens je zwangerschap, je hormoonhuishouding tijdens de bevalling en de must haves voor als de baby komt, maar hoor ik niemand over hoe heftig de kraamweek kan zijn? Of hoe je hormoonhuishouding in elkaar zit 7 maanden na je bevalling? Waarom bereiden we ons allemaal voor op een (heftige) bevalling maar spreken we niet over de heftigheid van de kraamweek of de weken nadat de kraamhulp weg is? (In vergelijking met de kraamweek vond ik de bevalling namelijk best meevallen) Maar ook; hoe deal ik met mijn nieuwe lijf? En hoe ga je om met vriendinnen die bijvoorbeeld geen kinderen kunnen krijgen? Hoe zorg ik dat mijn baby zelfstandig gaat slapen? 

Zoals je merkt, genoeg vragen en onderwerpen die ik graag met je deel. Ook ben ik heel benieuwd naar de ervaringen van mede mama's dus reageer vooral als je het niet met mij eens bent of je jezelf herkent in een van de thema's die ik bespreek.  

Tot slot: wat zijn vrouwen toch powerwezens! Ik ben van mening dat we elkaar allemaal een beetje moeten helpen, elkaar moeten empoweren. Behandel iemand zoals jij ook behandeld zou willen worden maar doe dat zonder daarvoor iets terug te verwachten. 
Want noem mij idealistisch maar ik geloof dat we zelf ook verder komen als we elkaar iets gunnen. Dat kan ook al een klein complimentje zijn naar een moeder die je kent; hee, je doet het goed! Het lijkt mij zo fijn om dat wat vaker te horen. Het leven met een kindje is namelijk geweldig, het mooiste wat mij persoonlijk is overkomen, maar ook soms echt loeizwaar! Let's look out for each other! 

Je ziet mij snel weer hier terug! 

Veel liefs
X Merel 


Ps. Mocht je nieuwsgierig zijn geworden: ik deel mijn leven op Instagram @merels_kiekjes. Daar vind je dagelijks babybussiness, momtalk en een beetje interieurinspiratie. 

Afbeelding blog 'Een nieuwe blogger in town! Merel van der Hagen '

Ik deel mijn leven met Wiebe op Instagram @merels_kiekjes

Afbeelding blog 'Een nieuwe blogger in town! Merel van der Hagen '

Sinds ik moeder ben is mijn level van zelfverzekerdheid met 100% toegenomen. Ik zit dus nu op 170% ;)

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je