Snap
  • Mama
  • Gezond

Een nieuw doel: gezonder leven

Een nieuw doel voor de komende periode: gezonder leven... een uitdaging

Ik moest een nieuw doel hebben voor de komende periode. De hele zomervakantie heb ik zo slecht gegeten en amper gesport dat ik niet goed in mijn vel zit en me futloos voel.

Maar hoe pak ik dat nou aan? Hoe ga je gezonder leven?

Allereerst heb ik besloten sowieso 2 keer in de week te gaan zwemmen, ik krijg er energie van en het is goed voor de rugpijn die vaak de kop op steekt. Meer zou beter zijn maar met een gezin met 4 kids niet haalbaar en doelen die niet haalbaar zijn zijn op voorhand al kansloos.

Dan de grootste uitdaging, het eten.... ik heb denk ik honderdduidend sites gezien van veganistisch eten tot de meest culinaire hoogstandjes van de bekende topkoks. Nu ben ik niet zo'n kokkin dus het moet snel, makkelijk en kindvriendelijk zijn. Ik ben er nog niet helemaal aan uit. Wellicht dat iemand hier nog tips heeft???

Op naar een nieuw schooljaar met hopelijk een fittere moeder:)

7 jaar geleden

Wat goed zeg! Wij houden al een tijd aan dat we (bijna) geen pakjes en zakjes meer gebruiken voor het koken. Daar zit echt heel veel suiker, zout en andere onnodige stoffen in. Nu we dat doen vinden we zelfs veel zakjes niet meer lekker en smaken die opeens heel zout of kunstmatig.. En minder suiker en zout is sowieso goed voor je. Het is even wennen maar bv zelfgemaakte pindasaus is bijna net zo snel als een aanmaakpotje en zelf je kruiden mixen voor bami met veel groenten is lekkerder en voedzamer.. Oh en ik heb altijd een goedgevulde fruit schaal staan, dan grijp je sneller naar iets uit de schaal dan een koekje... Succes!

7 jaar geleden

Ik heb wel een tip voor je :) eet geen geraffineerde suikers! Ik ben met mezelf een soort challenge aangegaan door 30 dagen geen geraffineerde suikers te eten. Dan pas zie je waar overal suiker in zit! Echt bizar! Maar er zijn veel alternatieven gelukkig en er zijn genoeg lekkere receptjes voor heerlijke tussendoortjes. Zo heb ok bijvoorbeeld zelf Snickers, lions, truffels en chocolade gemaakt! Door geen suiker te eten voel ik mezelf zo veel beter! Ik heb veel meer energie en ik ben veel bewuster gaan leven! En ik heb vooral niet meer steeds zin in koek of snoep. Echt een aanrader!