{{ message.message }}
{{ button.text }}

Een miskraam? Ach, kan gebeuren.

Onbegrip, en onwetendheid, iets waar ik mee te maken kreeg tijdens mijn miskraam.

Afbeelding blog 'Een miskraam? Ach, kan gebeuren.'

Veel mensen denken luchtig over het krijgen van een miskraam. Ach, kan gebeuren...Dat is ook de reden dat je je verdomd alleen kan voelen als je er wél mee te maken krijgt. Net als vele vrouwen kreeg ook ik te maken met een miskraam.

Taboe

Het is een groot taboe onder vrouwen, praten over het krijgen van een miskraam. Vaak wil je wel, maar durf je niet. Omdat er zoveel mensen zijn die pijnlijke opmerkingen plaatsen zoals: 'het was nog niks' 'volgende keer beter' 'ach kan gebeuren' en 'dan was het gewoon niet goed'. Er zullen nog tientallen pijnlijke misplaatste opmerkingen zijn, maar met deze heb ik zelf te maken gehad en dat doet zeer!

Als je een miskraam krijgt voel je je intens verdrietig, je bent een kindje verloren. een kindje! niet een klompje cellen! Je houd er van, vanaf het moment dat je die positieve test in handen krijgt. Het hakt er behoorlijk in..juist omdat je vaak denkt 'dat overkomt mij niet!' en als dat dan wel gebeurt, valt dat enorm rauw op je dak. Het is echt een rouwproces die je ingaat, de 1 kan het wat sneller naast zich neerleggen dan een ander. Maar dat betekend niet dat het geen heftige gebeurtenis is.

Wat ik met dit blog wil bereiken?

Geen idee eigenlijk. Ik wil het vooral bespreekbaar maken, je bent niet alleen. Ik ken het gevoel, teleurgesteld zijn in je eigen lichaam..het verdriet wat je voelt. Het heeft tijd nodig en wat je vooral niet nodig hebt is zulke harteloze opmerkingen! Op het moment dat je zoiets heftigs meemaakt doe je er juist goed aan om er over te praten, en zou je niet 'bang' moeten zijn om het mensen in je omgeving te vertellen. Ik zou willen dat er meer begrip was voor het krijgen van een miskraam.

Heb jij ook te maken gehad met een miskraam? En stuitte jij toen, net als ik, op veel onbegrip? of had je juist wel veel steun uit je omgeving? 

volg ons ook via hier voor meer updates liefs. 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je