Snap
  • Mama
  • #momlife
  • #mamaplaats

Een meisje, dat was de ultieme droom die uitkwam.

Ik had een droom en die droom was mama worden. Het liefst, ja het liefst ook nog van een meisje.

Natuurlijk was een zoon ook helemaal geweldig geweest en dan was mijn doom van mama worden sowieso uitgekomen, maar mama van een meisje was toch wel een ultieme droom!

Tijdens de eerste echo keek ik naar het scherm en ik dacht: 'Ja, dit word een jongen'. Alleen de weken erop begon ik sterk te voelen dat wij een dochter zouden krijgen. En natuurlijk was dat maar een gevoel, want dit was mijn eerste zwangerschap en ik had dus überhaupt geen idee wat ik allemaal zou gaan voelen.

En toen was daar de echo die zou bepalen of wij een zoon of dochter zouden krijgen. Ik zie schaamlippen zij de echografist. En ik begon gelijk te huilen, wij krijgen een meisje!

Gedurende mijn zwangerschap heb ik er nooit omheen gedraaid dat ik graag een meisje zou willen. Ik wil geen mama worden van alleen maar meisjes, dat is niet per se de ultieme droom. Eén meisje en al komen er dan allemaal jongens bij of toch nog meisjes.

Waarschijnlijk word ik gejudged op dit verhaal. "Je moet blij zijn dat je zwanger kunt worden", "Als het kindje maar gezond is", "Het maakt toch helemaal niet uit, want je hebt het niet voor het kiezen". Dit klopt en het is allemaal waar, maar zijn er niet meer mama's als ik, die het niet erg vinden om dit uit te spreken, wanneer mensen erom vragen? En klopt het ook niet dat het helemaal niet erg is? Dat wanneer je gevoel dit zegt je dit eerlijk uit mag spreken?

Wordt het sowieso geen tijd dat mama's vaker naar elkaar luisteren en van elkaar durven leren, want als ik soms zie hoe mama's aangevallen worden op social media door andere mama's... 

4 jaar geleden

Bij ons was de 1e een zoon, dus toen ik voor de 2e keer mama mocht worden hoopte ik stiekem ook dat mijn gevoel klopte en we een dochter zouden krijgen. Als mensen mij vroegen of ik voorkeur had was ik altijd eerlijk. Een 2e zoon zou leuk zijn, maar dat ik toch een kleine voorkeur voor een meisje had. De 2e werd idd ook een meisje, maar wel een hele stoere dams. En toen er ook nog een 3 mocht komen had ik ook niets meer te wensen behalve de gezondheid. Dit is ook een meisje, benieuwd of zij ook zo stoer is of veel meer meisje meisje. Ik gok nu het laatste, al is dat bij een baby van 7 maanden nog moeilijk te bepalen.

4 jaar geleden

Die laatste zin ❤️

4 jaar geleden

Hier ook altijd een hele grote voorkeur gehad voor een meisje, heb twee kleine mannen gekregen. Soms echt nog wel eens jaloers op meisjes mama’s hoor zeker om dat ik echt van tutten hou( niet dat alle meisjes dat doen) maar zou mijn mannetjes voor geen miljoen meisjes meer willen missen.

4 jaar geleden

Oei dat vind ik ook heftig. Mijn voorkeur uitspreken leek bij sommige ook al heftig over te komen in mijn omgeving maar behalve uit durven spreken zouden zulke acties me ook te ver gaan.