{{ message.message }}
{{ button.text }}

Een lichtpuntje in deze lange donkere IVF tunnel

Onze weg in IVF in 2020: Deel 3

Afbeelding blog 'Een lichtpuntje in deze lange donkere IVF tunnel' Achtergrond blur afbeelding

Nu mijn vrienden en familie op de hoogte zijn van ons traject, houd ik hen op de hoogte. Hoewel ze het niet altijd begrijpen, doen hun positieve woorden me deugd. Het geeft me kracht om verder te zetten en intussen ben ik er mentaal ook weer helemaal bovenop, opgeven staat niet in mijn woordenboek.

In September besprak ik met mijn dokter de nieuwe mogelijkheden. De woorden van het labo “dan kunnen we zien wat we nog voor jullie kunnen doen” bleven in mijn hoofd spoken. Ik heb de dokter dan ook op de vrouw af gevraagd of we stilaan moeten opgeven. “Zijn wij een verloren zaak.” Helemaal niet zei ze. Één goede embryo is voor u voldoende om zwanger te worden. We gaan er alles aan doen om daar te geraken. Helaas is IVF geen vaste wetenschap. Elk lichaam is anders en elk lichaam reageert anders. Het positieve is dat ik goed reageer op de hormonen. Ik vertelde haar over een studie over actief foliumzuur. Dit was zeker iets om verder te bekijken. Dus thuis bestelde ik direct Physalis Happy mama pronatal. Het bevat 5-MTHF oftewel actief foliumzuur. Tijdens onze behandeling voor Casper ben ik tot in het extreme gegaan. Geen alcohol, geen koffie,… Dat wou ik niet opnieuw, maar ik ben op een punt gekomen dat ik ALLES wil proberen. Dus alcohol werd weer verbannen, koffie beperkt, ik neem foliumzuur, zink én omega 3 bij. Alles dat de celdeling bevordert. Ik heb een afspraak gemaakt voor acupunctuur, maar dat kon pas vanaf januari. Hopelijk ben ik tegen dan toch wel zwanger.

Met een portie goede moed begon ik aan IVF poging 4. Helaas begon ook weer de nieuwe golf van Corona. Voor ons had dat dit keer geen effect, ik zat midden in mijn behandeling en kon deze gewoon afwerken. Door de drukte op IC was er bij de pick-up wel geen anesthesist beschikbaar. Ik moest lachen om de vraag: “geen sedatie, zie je dat zitten?” Heb ik dan een keuze? Ik vond het wel eens tof om het mee te maken. Tot het zover was natuurlijk. Ze deden er alles aan om de pijn te beperken, maar aangenaam voelde het ook niet. Ook tijdens die poging vonden ze 20 eicellen. Hiervan konden ze uiteindelijk 10 bevruchten.

De week na de pick-up had ik nog enorme last. Dus ik belde voor de zekerheid even naar de consulenten en vroeg ook naar ons embryo’s. Ze deden het goed, ze sprak zelfs intussen van 14 bevruchte maar 1 deed het wat minder en zou opgegeven worden. Het was bang afwachten naar de dag dat ze worden ingevroren. Toen ik moest bellen voor het resultaat sloeg de paniek echt toe. Mijn handen trilden, mijn hartslag ging de hoogte in. Wat als er weer niks is ingevroren? Gelukkig kreeg ik positief nieuws, er werden 6 embryo’s ingevroren. Ja, je lees het goed Z-E-S! Dat geeft ons 6 pogingen. Het geheime ingrediënt? Actief foliumzuur!

De dokter zag het ook heel positief in en verwacht dat wij zwanger zijn van één van de zes embryo’s. We gaan geen wachtmaanden inlassen, maar kunnen elke maand een terugplaatsing doen. Als Covid het toelaat ben ik binnen dit en zes maanden zwanger. Oef! Een lichtpuntje in deze IVF tunnel. Ik heb weer goede hoop en kijk uit naar volgende maand. Duimen jullie mee?!

Afbeelding blog 'Een lichtpuntje in deze lange donkere IVF tunnel'

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je