{{ message.message }}
{{ button.text }}

Een kraambed-embolie

Had er nog nooit van gehoord, ja ik had de prikken gehad na mijn keizersnede, maar ik bewoog toch weer? Toch was daar die "kraambed-embolie"

Afbeelding blog 'Een kraambed-embolie'

Zaterdagmiddag 29 november een kleine 5 weken na de keizersnee zit ik op de bank als ik een beetje een druk op mijn borst voel. Ik maak me er nou niet direct zorgen om, ik ben 35 en net bevallen, zal wel een verkoudheidje zijn bedenk ik me.

Zondagochtend 30 november als ik mijn dochtertje verschoon plast ze gauw tussen de luiers door over mijn bed heen. Dat word dus verschonen. Ik pak schoon beddengoed, en ben verbaasd dat ik me daar al moe door voel, ik til de hoek van het matras op, en raak gelijk buiten adem. Lichtelijk in paniek kijk ik mijn vriend aan, en die is het met me eens: de huisartsenpost bellen.

De huisarts stuurt me gelijk door naar de SEH, en daar krijg ik de hele dag onderzoek na onderzoek, tegen de avond komt de arts naast me zitten, en zegt: "Ik heb slecht nieuws, je hebt een longembolie, en ik heb nog slechter nieuws; je hebt het aan beide kanten." Mijn eerste vraag is: "Ga ik nu dood?"

Ik hoef maar een nacht te blijven, ik heb geluk; het zit aan de randen van mijn longen. Gedurende die nacht en de eerste weken thuis leer ik steeds meer over wat men "kraambed-embolie" noemt. De bloedproppen verdwijnen al vrij snel uit mijn longen, de angst blijft nog een tijdje.

Tot de zomer van 2015 moet ik nu aan de bloedverdunners, en een nieuwe zwangerschap zal altijd weer een risico zijn. De angst word minder, maar iedere keer als mijn nieuwe bloedtest uitwijst dat mijn INR (waarde die aangeeft hoe langzaam mijn bloed stolt.) onder het voor mij gestelde minimum is, knijp ik hem wel even, ook al is het nog altijd hoger dan bij iemand zonder bloedverdunners.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama, #Gezond

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je