{{ message.message }}
{{ button.text }}

een kinderhand is snel gevuld

De maand vol verrassingen, genot, plezier en geluk! Wat kijk ik ernaar uit. Wat geniet ik hiervan.

Afbeelding blog 'een kinderhand is snel gevuld' Achtergrond blur afbeelding

Het is weer zover. Al enige weken geleden zie ik de pepernoten, chocolade letters en marsenpijnen figuurtjes als padenstoelen uit de grond schieten. We zijn er weer als de kippen bij. Elk jaar een beetje eerder als het jaar daarvoor, lijkt wel. Er wordt veel tijd en aandacht besteed aan de komst van Sinterklaas en zijn pieten. Net als voorgaand jaar laaien de discussies wat betreft "zwarte piet" wederom hoog op. Niet alleen via social media wordt je bestookt, maar ook op het schoolplein lijkt het "hét gesprek van de maand" te worden. Dit is géén blog over deze discussie. Sinterklaas is een feest voor kinderen en stiekem ook een beetje voor de ouders. Ik wil graag schrijven over hoe ik als kind zijnde genoot van de december maand en hoe ik nu op mijn beurt, mijn kinderen zie genieten. De dagen worden korter en kouder. Het heerlijk genieten van het kruipen onder een warme deken in de vroege ochtend of de vroege avond. Knus tegen elkaar aan. Ik geniet daar zo van. De twinkeling in de ogen van mijn kinderen bij aankomst van de Sint. De hele happening. Het pure enthousiasme. Zaterdag viel de eerste speelgoedwinkel gids op de deurmat. Ik weet nog goed hoe leuk ik het vond om al die plaatjes uit te knippen van alle spullen die ik op mijn lijstje zette, mijn lijstje voor de Sint. Nu zie ik Zoë hetzelfde plezier hebben. De voorpret is zó fijn. Demi geniet ook uiteraard, zij is alleen nog net wat te jong om echt te beseffen wat Sinterklaas is, wat het feest inhoudt. Maar vrolijk is ze sowieso. Ze gaat ook helemaal op in het enthousiasme van haar zus. Haar voorbeeld en rolmodel. Ik kijk al een aantal weken om me heen en sla her en der leuke presentjes in voor dé grote dag. Ook ik geniet enorm van de voorpret. Ik kijk uit naar het moment dat mijn meisjes uit volle borst sinterklaas liedjes zullen zingen, hun schoentje vol verwachting zullen zetten, een wortel en bakje water voor het paard neer klaar zetten en voldaan in hun bedje stappen. Dat ze dromen over de volgende morgen ,waarbij ze van de trap af rennen naar hun schoentje, kijken of de wortel weg is en het bakje water leeg. Het genot en de glundering wanneer ze iets uit hun schoentje halen. Een klein verrassinkje. Het gaat niet om wat er in de schoen zit, maar om het idee. Het magische randje wat deze dagen met zich mee brengen. De december maand. Vol verrassingen en geluk. Liefde en genot van al onze rijkdommen. De rijkdommen die niet in geld uit te drukken zijn, maar altijd in ons hart zitten.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je