Snap
  • Mama
  • post

Een jaar later

Onze kleine meid wordt een jaar a.s. Maandag. De herbeleving of juist niet?

Onze baby is eigenlijk geen baby meer maar wordt maandag een dreumes. 1 jaar! Oooo wat ben ik trots....oooo wat doet dat pijn. Wat voelt het dubbel en ja wat een clicheeeeeee. Oooo wat gaat het hard! Volgens vele ga je de laatste dagen en de dag voor je bevalling herbeleven. 

Terug denken aan die dagen doe ik vaak. En jeempie ik had een draak van een bevalling van ongeveer twee dagen. Maar wat ben ik veel kwijt. Eigenlijk ben ik een masorchist. Want stiekem hoop ik dat ik de bevalling weer herbeleef.  Ondanks de weeenstorm, de rugweeen, ( ja ik ben rugpatient) en alles wat maar fout kon gaan, ging fout. Keer op keer was het spannend of het meisje het zou redden en alles werd uit de kast getrokken. De gynaecoloog bleef maar aan mijn bed. Het meisje krijg alle lijnen in haar koppie geprikt en ik maar in mijn baarmoeder wat er maar kon. Amnionvullingen, knippen, vacuum. Weeen opwekkers voor 14 uur. De hele bende. Wanneer je papa vraagt hoe was dat de bevalling. Dan zegt hij maar een woord: barbaars.

En nu hoopt mama dat ze het gaat herbeleven. Nu is en blijft ons meisje ons enige kindje. Misschien dat ik daarom weer van dat vergeten gevoel terug wil krijgen en zo veel mogelijk vast wil houden. Ik vraag me nu af, is dit liefde voor mijn meisje waar ik zo dol op ben of ben ik nu gewoon gek? Ga ik idd de komende dagen herbeleven? Oefffff dan kom maar met de zakdoeken want de bevalling begon met weeen en uren huilen. Wat ik de hele zwangerschap niet heb gehad. Daar begon de bevalling mee. Ik kan me niet herinneren dat ik ooit zo veel gehuild heb.

Veel vrouwen herbeleven de bevalling rond de verjaardag van hun kind. Hadden jullie dat ook? Ben ik gek dat ik deze behoefte heb?

10 jaar geleden

Hahaha wat een cliche, maar ik kan niet anders zeggen dan wat. Vliegt de tijd! De eerste verjaardag is ook al weer voorbij. En wat vond ze het indrukwekkend. Papa was donderdag jarig. Dus we hebben 4 dagen een stuiterend meisje gehad. Een hoop speelgoed maar weer e en weggelegd want ze vloog van hot naar her. En had niet de rust om ergens mee te blijven spelen. Ik keek vanmorgen wel in eens met andere ogen naar haar. In eens is ze mijn kleine dreumes.

10 jaar geleden

ik heb er wel bij stil gestaan. Op haar eerste verjaardag dat we aan het ontbijt zaten, heb ik wel nagedacht hoe het precies het jaar daarvoor was. En inderdaad, het gaat snel. Alvast gefeliciteerd met jullie dochter, en geniet ervan morgen

10 jaar geleden

Grinnik, hier ook nog geen herbeleving. We denken er wel veel aan terug. Ik lag nu al zo'n elf uur te puffen en ik stuurde mijn man naar de ah en de zaterdag markt voor boodschappen. Ik wilde graag alles in huis hebben voor de komende week. Hahaha.... Hadden jullie dat ook? Ik was toen zo relaxed over de bevalling....lol.....

10 jaar geleden

Pffff dat was heftig, bij mij was het andersom, mama ziek en iedereen de kleine meid maar voeden. Mijn eerste flesje gaf ik na 8 dagen!!!!