{{ message.message }}
{{ button.text }}

Een jaar later

Onze kleine meid wordt een jaar a.s. Maandag. De herbeleving of juist niet?

Afbeelding blog 'Een jaar later'

Onze baby is eigenlijk geen baby meer maar wordt maandag een dreumes. 1 jaar! Oooo wat ben ik trots....oooo wat doet dat pijn. Wat voelt het dubbel en ja wat een clicheeeeeee. Oooo wat gaat het hard! Volgens vele ga je de laatste dagen en de dag voor je bevalling herbeleven. 

Terug denken aan die dagen doe ik vaak. En jeempie ik had een draak van een bevalling van ongeveer twee dagen. Maar wat ben ik veel kwijt. Eigenlijk ben ik een masorchist. Want stiekem hoop ik dat ik de bevalling weer herbeleef.  Ondanks de weeenstorm, de rugweeen, ( ja ik ben rugpatient) en alles wat maar fout kon gaan, ging fout. Keer op keer was het spannend of het meisje het zou redden en alles werd uit de kast getrokken. De gynaecoloog bleef maar aan mijn bed. Het meisje krijg alle lijnen in haar koppie geprikt en ik maar in mijn baarmoeder wat er maar kon. Amnionvullingen, knippen, vacuum. Weeen opwekkers voor 14 uur. De hele bende. Wanneer je papa vraagt hoe was dat de bevalling. Dan zegt hij maar een woord: barbaars.

En nu hoopt mama dat ze het gaat herbeleven. Nu is en blijft ons meisje ons enige kindje. Misschien dat ik daarom weer van dat vergeten gevoel terug wil krijgen en zo veel mogelijk vast wil houden. Ik vraag me nu af, is dit liefde voor mijn meisje waar ik zo dol op ben of ben ik nu gewoon gek? Ga ik idd de komende dagen herbeleven? Oefffff dan kom maar met de zakdoeken want de bevalling begon met weeen en uren huilen. Wat ik de hele zwangerschap niet heb gehad. Daar begon de bevalling mee. Ik kan me niet herinneren dat ik ooit zo veel gehuild heb.

Veel vrouwen herbeleven de bevalling rond de verjaardag van hun kind. Hadden jullie dat ook? Ben ik gek dat ik deze behoefte heb?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama, #post

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je