{{ message.message }}
{{ button.text }}

Een.... is maar alleen?

Afbeelding blog 'Een.... is maar alleen?' Achtergrond blur afbeelding
Toen wij in 2006 trouwden kregen wij bijna wekelijks de vraag: "wanneer komen er nu kinderen". Dat  we getrouwd "waren had echter niets met een kinderwens te maken, we wilden gewoon zelf trouwen en over kinderen hadden we eigenlijk niet echt nagedacht. Pas toen ik 30 was geworden ging ik er wat meer over nadenken en besloten we "er voor te gaan". In december 2011 is onze dochter geboren en wat zijn we blij met haar. Ik kan me mijn leven niet meer voorstellen zonder haar. Maar nu onze dochter er is komt de volgende vraag "wanneer komt de tweede?". Ons antwoord: nou niet. Wij hebben het gevoel zo compleet te zijn en hebben nog andere redenen waarom we het wel goed vinden zo, niet in de laatste plaats vanwege de (achteraf gezien) zware zwangerschap en bevalling. Meteen staan mensen klaar met hun vooroordelen: *dat is zielig, *dat doe je een kind toch niet aan, *alleen is maar alleen, *dat wordt een verwend kreng etc. etc. Vrienden zeiden 'wacht maar tot Stella 1 jaar is dan verlang je wel naar een tweede'. Ze is inmiddels 13 maanden maar nee we zijn nog steeds heel blij me hoe dingen nu zijn. Is dat nou zo gek? Als mensen er nu naar vragen glimlach ik maar gewoon en begin over een ander onderwerp. Ik heb geen zin in de discussie. Zijn hier meer moeders (ouders) met 1 kind die die vraag krijgen en er zo over denken, of vinden jullie het ook 'zielig voor Stella' ;-)

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je