Snap
  • Mama

Een.... is maar alleen?

Toen wij in 2006 trouwden kregen wij bijna wekelijks de vraag: "wanneer komen er nu kinderen". Dat  we getrouwd "waren had echter niets met een kinderwens te maken, we wilden gewoon zelf trouwen en over kinderen hadden we eigenlijk niet echt nagedacht. Pas toen ik 30 was geworden ging ik er wat meer over nadenken en besloten we "er voor te gaan". In december 2011 is onze dochter geboren en wat zijn we blij met haar. Ik kan me mijn leven niet meer voorstellen zonder haar.

Maar nu onze dochter er is komt de volgende vraag "wanneer komt de tweede?". Ons antwoord: nou niet. Wij hebben het gevoel zo compleet te zijn en hebben nog andere redenen waarom we het wel goed vinden zo, niet in de laatste plaats vanwege de (achteraf gezien) zware zwangerschap en bevalling. Meteen staan mensen klaar met hun vooroordelen: *dat is zielig, *dat doe je een kind toch niet aan, *alleen is maar alleen, *dat wordt een verwend kreng etc. etc.

Vrienden zeiden 'wacht maar tot Stella 1 jaar is dan verlang je wel naar een tweede'. Ze is inmiddels 13 maanden maar nee we zijn nog steeds heel blij me hoe dingen nu zijn. Is dat nou zo gek? Als mensen er nu naar vragen glimlach ik maar gewoon en begin over een ander onderwerp. Ik heb geen zin in de discussie.

Zijn hier meer moeders (ouders) met 1 kind die die vraag krijgen en er zo over denken, of vinden jullie het ook 'zielig voor Stella' ;-)

11 jaar geleden

Ik persoonlijk vind het een heel persoonlijke keus (soms is het geen keus) en dat dient gerespecteerd te worden. Ik heb er inmiddels zelf 4 maar mijn oudste is de eerste 3 jaar ook enig kind geweest. En ik vond het eigenlijk wel prima zo. Gezellig met ons 3tjes thuis, op vakantie etc. Maar merkte wel dat mijn dochter er moeite mee had wanneer ze andere kindjes tegenkwam of wanneer we met vakantie waren zocht ze kindjes van haar leeftijd op om mee te spelen. Wanneer ze met niemand kon spelen was ze enorm verdrietig en vroeg waarom we niet nog een kindje hadden om mee te kunnen spelen. Dat deed me soms wel pijn. Dit is echter nooit mijn reden geweest om meerdere kinderen te hebben. De reden moet zijn dat je zelf (en je partner) tevreden bent zoals de situatie nu is. En niet wat anderen vinden.

11 jaar geleden

Thanks allemaal. Fijn om te horen van een ander enig kind Jenny, je laatste twee 'mindere dingen' kan ik me wel voorstellen vooral herinneringen delen. En volgens mij kan je je wel 5 verwende kinderen hebben, als je dat laat gebeuren. Ik zie dat Mamamplaats een stelling over enigskind zijn ook op hun FB pagina heeft gezet, ben benieuwd wat daar voor een reactie op komen.

11 jaar geleden

Zielig absoluut niet, verwend is maar net hoe de opvoeding is. Als jullie zo compleet zijn dan is dat zo! Super voor jullie!!! ;-)

11 jaar geleden

Wat is zielig????? Ik heb 4 dochters en die moeten altijd alles delen. Onze aandact, slaapkamers, speelgoed en noem maar op. Dat is soms ook niet leuk hoor. Ik vind dat mensen die vraag juist niet mogen stellen. Kinderen krijgen is een zeer gevoelig onderwerp. Sommige stellen lukt t niet, andere hebben miskramen en weer andere maken die keuze heel bewust. Mensen gaan er van uit dat je kinderen wilt en dat je die dan ff neemt. ( alsof je ze in de winkel kunt kopen) Bij mij zeggen ze alleen maar dat ik knettergek ben omdat ik dus in 3,5 jaaar 4 kinderen op de wereld heb gezet. Wie doet nou zoiets??? Nou wij dus. whahahahahaha