{{ message.message }}
{{ button.text }}

Een huilbaby, wat doet dat met je als moeder....

Na anderhalf uur rondjes lopen, ben je eindelijk stil....voorzichtig leg ik je in je bedje....na 5 minuten begin je weer te huilen....

Afbeelding blog 'Een huilbaby, wat doet dat met je als moeder....' Achtergrond blur afbeelding

Als moeder van inmiddels 5 kinderen zou ik helemaal gewend moeten zijn aan het hebben van een klein prulletje....niets is minder waar. Ons 5 de kindje is inmiddels 11 weken oud, en ze slaap op een goede dag gemiddeld 4 tot 5 uur. Inmiddels hebben we zowat alles al geprobeerd wat er maar te proberen is....daar ga ik het verder niet over hebben...ik wil het hebben over de emoties die je hebt als moeder van een huilbaby. Als eerste is er de mooiste emotie....het liefde gevoel....het is er wel, maar zovaak wordt het overheerst door zorg, stress, machteloosheid, en ja....ook boosheid. Hoewel ons lieve kleine prulletje er helemaal niets aan kan doen dat ze zo´n immens groot beroep doet op het geduld van papa en mama , komt dit gevoel zeker wel eens boven. Als ze de hele dag maar bij mini poosjes even slaapt....en dan alleen nog maar in de armen van mama.....en dan s´avonds weeeeer gaat krijsen als ik haar slapend in haar bedje heb gelegd, ja.....dan komt die boosheid zeker wel even naar boven. Gelukkig neemt papa het dan wel van me over, maar toch.....Het ergste vind ik persoonlijk die machteloosheid die je voelt als je merkt dat je kleintje niet de rust kan vinden die ze nodig heeft, wel heeeel moe is en dan toch maar steeds weer ligt te wurmelen, zich overstrekt en met haar armen en benen ligt te zwaaien en te trappelen. Je gunt het haar zo dat ze zich happy voelt, en je kunt het haar blijkbaar niet geven. Gelukkig probeer ik me steeds maar te focussen op de 3 maanden die ze nodig zou hebben voor het rijpen van de darmpjes....misschien gaat het daarna beter....De kleine poosjes dat ze rustig in haar wipstoeltje ligt en ik zo´n prachtige brede grijns van haar krijg , daar trek me ik me helemaal aan op. Er zijn vast wel meer moeders die worstelen met de emoties rond dit probleem.....reageer dan alsjeblieft op dit blog....gedeelde smart is halve smart toch ;-)  ?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je