{{ message.message }}
{{ button.text }}

Een Hipp(i)e Moeder!

Wasbare luiers, draagdoeken en babyzitzakken. Kan je hip en alternatief tegelijk zijn? Ik vind van wel.

Afbeelding blog 'Een Hipp(i)e Moeder!' Achtergrond blur afbeelding

Plotseling komt de realisatie… wij zijn hippie ouders. We hebben het lang geprobeerd te ontkennen. En nog steeds zegt een deel van mijn brein: nee… wij zijn geen hippies. Mijn ouders, dat waren hippies. Echte woongroep-bloem-in-je-haar-niet-scheren-niet-trouwen-leven-de-vrijheid hippies. Wij zijn totaal niet zo. Wij zijn getrouwd. Wij hebben een babyzitzak in plaats van een box. Wij hebben een helemaal zwarte, special edition, kinderwagen. Wij… zijn hip.

Nou ja… Toegegeven: een beetje alternatief zijn we wel. Wij gebruiken bijvoorbeeld wasbare luiers. Dat klinkt heel hippie achtig, ik weet het. Van die katoenen doeken die je dan met veiligheidsspelden vast zet. Maar zo zijn ze helemaal niet! Wij hebben hippe coole luiers in verschillende mooie printen, die je gewoon om je baby heen doet, met klittenband vastzet en klaar is kees. Verder hebben we het vooral gedaan omdat het uiteindelijk goedkoper is. En veel beter voor het milieu natuurlijk. Maar goed niet iedereen die aan het milieu denkt is een hippie toch?

Als ik een echte hippie zou zijn, dan zou ik iedereen willen overtuigen om wasbare luiers te proberen. Dan zou ik de luier met de leukste print meenemen naar babyzwemmen en die dan heel opzichtig uit mijn tas halen zodat de moeder naast me ze ziet en zegt: ‘Die luiers zien er leuk uit’. Ik zou dan niet alleen ‘dank je wel’ zeggen maar ook meteen dat het wasbare luiers zijn. Dat ze echt enorm makkelijk in gebruik zijn, even makkelijk als wegwerp luiers. Dat ik ze zelfs meeneem op vakantie en dat ze na 4 uur drogen aan de lijn, weer kurkdroog zijn. Dat er geen vlekken achterblijven en dat je een speciaal inlegvel heb waar je alle viezigheid mee opvangt en dat je die gewoon door de WC kan spoelen. En zoiets zou ik nooit…

En ja, wij dragen onze baby in een draagdoek. We gebruiken ook de kinderwagen hoor. Het is er eentje van een milieubewust bedrijf die een nieuwe boom plant voor elke verpakking die ze… Maar goed. Meestal gebruiken we een draagdoek, omdat het in de stad gewoon erg handig is. Je kan je makkelijk verplaatsen en de baby vind het ook heel fijn, zo dichtbij. En de draagdoek is van spijkerstof. Spijkerstof. Hip dus. Niet hippie.

Verder geef ik nog steeds borstvoeding aan mijn kindje van 7 maanden, omdat ik het zo makkelijk vind. Doen we aan de Rapley methode in de plaats van potjes, omdat we hem dan niet de hele tijd hoeven te voeren. Slaapt hij gezellig bij ons in bed, omdat we zo klein wonen. En is zijn speelgoed inderdaad zo min mogelijk van plastic, omdat wij het andere speelgoed gewoon mooier vinden. Allemaal logische redenen. Dus.

Oké. Het heeft geen zin. Als je het zo achter elkaar leest lijkt het best wel… Ik kan het maar beter accepteren. Goed dan. Ik kom er VOLLEDIG voor uit: IK… BEN… EEN… HIPPIE… MOEDER.

Maar wel een in een hip jasje. 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je