Snap
  • Mama

Een groot gezin of juist één kind?

Daarnaast heb je natuurlijk ook nog mensen die kiezen voor een groot gezin. Alhoewel ik een paar jaar geleden nog wel even heb getwijfeld..

Al toen ik klein was leek me een gezin met twee kinderen helemaal geweldig. Twee kinderen passen gemakkelijk in de auto of in huis, dus praktisch is het zeker. Daarnaast hebben de kinderen iets aan elkaar. Al geeft een broertje of zusje natuurlijk geen garantie voor een prachtige broer / zussenband in de toekomst, voor mijn gevoel hoort een broertje of zusje er toch wel een beetje bij. Behalve dat ze nu fijn samen spelen ( en ruzie maken niet te vergeten ) kunnen ze later samen herinneringen uit hun jeugd delen en op elkaar terugvallen als er iets met ons gebeurt.

Dat wil absoluut niet zeggen dat ik mensen met één kind veroordeel. Soms lukt het niet en soms is de behoefte er gewoon niet. Omdat ik zo`n goede band met mijn zusje heb, ga ik al snel denken dat een kind zonder broertje of zusje iets mist, maar dat is zeker niet altijd het geval. Mijn partner heeft een prima jeugd gehad en een broertje of zusje nooit gemist. Ik zie een kind zonder broertjes of zusjes dan ook echt niet als zielig.

Daarnaast heb je natuurlijk ook nog mensen die kiezen voor een groot gezin. Alhoewel ik een paar jaar geleden nog wel even heb getwijfeld over een derde ( maar vriendlief niet,ha,ha..) zijn we nu vooral dankbaar dat we twee gezonde kinderen hebben gekregen. Die twijfel is dan ook helemaal voorbij. We zijn compleet, het is go

10 jaar geleden

ik wil graag 5 kinderen heb er nu al 2 eene van 3 en 1 van 15maand maar ik begin nu al naar een derde te verlangen maar mijn vriend wilt er maar drie dus vrees dat na de derde geen meer zal komen want mijn vriend is alles voor mij

11 jaar geleden

Soms denk ik dat zoiets gewoon zo heeft moeten zijn. Wees maar trots op al die meiden! Superleuk.

11 jaar geleden

Wij hebben 4 dochters, ook heel dicht op elkaar. Onze oudste is net 6 ( 05-03-2007) dan onze tweeling van 4 ( 11-11-2008) en onze jongste is 2 ( 24-08-2010). Ik wilde altijd 2 kinderen, niet meer. Maar het is anders bepaald. Na de geboorte van onze oudste dochter wilde ik heel graag snel nog een kindje. Dat werden er dus 2. Voor mijn man was het meteen leuk, maar ik heb echt wel 2 weken moeten bijkomen. Toen de tweeling met 8 maanden werd geboren wist ik het zeker,...nooit geen kinderen meer. Alles wat mis kan gaan bij een bevalling ging ook mis. Ik heb t daar ook heel lang heel moeilijk mee gehad. Ik ben gewoon weer aan de pil gegaan. Onze jongste is gewoon door de pil heen gekomen. Ik kwam erachter toen ik al ruim 3 maanden zwanger was. Ondanks dat ik maar 2 kinderen wilde, heb ik mijn verwachtingen bijgesteld en ben ik erg gelukkig met mijn 4tal. Ze zijn allemaal gezond, en vrolijk en aanwezig. Het is soms echt druk,...maar het zijn ook 4 meiden en alles is roze. Ik heb er eigenlijk dus niet voor gekozen, maar dat maakt me niet minder gelukkig.

11 jaar geleden

Grappig, zo zie je maar weer!Geniet van je kids.