{{ message.message }}
{{ button.text }}

Een groot gezin of juist één kind?

Daarnaast heb je natuurlijk ook nog mensen die kiezen voor een groot gezin. Alhoewel ik een paar jaar geleden nog wel even heb getwijfeld..

Afbeelding blog 'Een groot gezin of juist één kind?' Achtergrond blur afbeelding
Al toen ik klein was leek me een gezin met twee kinderen helemaal geweldig. Twee kinderen passen gemakkelijk in de auto of in huis, dus praktisch is het zeker. Daarnaast hebben de kinderen iets aan elkaar. Al geeft een broertje of zusje natuurlijk geen garantie voor een prachtige broer / zussenband in de toekomst, voor mijn gevoel hoort een broertje of zusje er toch wel een beetje bij. Behalve dat ze nu fijn samen spelen ( en ruzie maken niet te vergeten ) kunnen ze later samen herinneringen uit hun jeugd delen en op elkaar terugvallen als er iets met ons gebeurt. Dat wil absoluut niet zeggen dat ik mensen met één kind veroordeel. Soms lukt het niet en soms is de behoefte er gewoon niet. Omdat ik zo`n goede band met mijn zusje heb, ga ik al snel denken dat een kind zonder broertje of zusje iets mist, maar dat is zeker niet altijd het geval. Mijn partner heeft een prima jeugd gehad en een broertje of zusje nooit gemist. Ik zie een kind zonder broertjes of zusjes dan ook echt niet als zielig. Daarnaast heb je natuurlijk ook nog mensen die kiezen voor een groot gezin. Alhoewel ik een paar jaar geleden nog wel even heb getwijfeld over een derde ( maar vriendlief niet,ha,ha..) zijn we nu vooral dankbaar dat we twee gezonde kinderen hebben gekregen. Die twijfel is dan ook helemaal voorbij. We zijn compleet, het is go

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je