{{ message.message }}
{{ button.text }}

Een goede voorbereiding is het halve werk

Veel ouders denken niet na over een uitvaartverzekering bij de geboorte van hun kindje, maar het is goed om dat wel te doen! Waarom? Lees verder...

Afbeelding blog 'Een goede voorbereiding is het halve werk'

- sponsored - Bij een geboorte denken veel ouders niet direct aan een uitvaartverzekering. Vele gehoorde gedachtes als ‘Ik heb toch een zorgverzekering?’ en ‘Ik heb een levensverzekering op mijn hypotheek’ zijn niet toereikend als je voor een vervelende gebeurtenis komt te staan en een uitvaart moet regelen. 

Uit onderzoek op Mamaplaats* is gebleken dat 79% van de deelnemers inderdaad niet nadenkt over het afsluiten van een uitvaartverzekering bij de geboorte van een kindje. Dat is ook een logische gedachte, maar het scheelt veel 'gedoe' en onrust op het moment dat een gezinslid onverwacht komt de overlijden. Juist wanneer je kinderen hebt, wil je jullie toekomst zo goed mogelijk geregeld hebben. Plus, hoe jonger je bent als je een uitvaartverzekering afsluit, hoe goedkoper de polis is.

Regelen

Als iemand onverwachts overlijdt moet je genoeg regelen en dat is vaak al een hele emotionele taak. Als je je ook nog bezig moet houden met de financiële kant van de uitvaart, dan wordt het nog veel zwaarder. Je weet namelijk niet wat de toekomst je brengt en sommige dingen kun je makkelijk maken voor jezelf door bijvoorbeeld een auto-, zorg-, maar ook een uitvaartverzekering af te sluiten.

Geniet met elkaar

Het afsluiten van een uitvaartverzekering is binnen een paar stappen geregeld. Het kost een paar euro per maand, geeft veel rust en je houdt geld over om leuke dingen te doen met je gezin. Hoe jonger je bent als je een uitvaartverzekering afsluit, hoe goedkoper de polis is. 

Een uitvaart kost in Nederland al gauw tussen de €6.500 en €11.000 en niet iedereen heeft dat op zijn rekening staan. Je wilt een persoonlijk en waardig afscheid waar je het leven van de overledene kan vieren. Om dan omwille van kosten dingen te laten, is zonde. De uitspraak 'een goede voorbereiding is het halve werk' is in dit geval zeker van toepassing! 

Monuta helpt

Je hoopt natuurlijk dat het nog heel lang duurt voordat je afscheid van een dierbare hoeft te nemen, maar wanneer de tijd eenmaal daar is, is er vaak weinig geregeld. Dat komt omdat mensen niet aan afscheid willen denken of er gewoon niet bij stilstaan. Toch kun je al een hoop voorbereiden die de zorgen van nabestaanden wegnemen. Daarnaast zijn kinderen tot 18 jaar bij Monuta gratis meeverzekerd en kun je de uitvaartverzekering meegeven aan je kinderen als ze het huis uitgaan. Je geeft ze dus een spaarpotje mee voor als de tijd onverwachts daar is. Dat is toch een fantastisch geschenk?

Wil jij meer weten over het afsluiten van een uitvaartverzekering? Dat lees je op Monuta.

Sponsored: Dit artikel is geschreven in samenwerking met Monuta.

*Onderzoek via Instagram Story serie  door >200 moeders

Dit artikel is geschreven op basis van het verhaal van Marjolein. 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je