{{ message.message }}
{{ button.text }}

Een fotoshoot, alleen maar voor een mijlpaal of gewoon zomaar?

Mijn liefde voor fotografie ♡︎

Afbeelding blog 'Een fotoshoot, alleen maar voor een mijlpaal of gewoon zomaar?'

Mijn allereerste blog, en waar begin je dan? Laat ik mijzelf eerst even voorstellen! Ik ben Joël, vrouw van Jeroen, zus, vriendin, collega, dochter van, maar bovenal mama van Nim & Nief! Waar schrijf je nou je eerste blog over? Daar heb ik best wel even over na moeten denken, maar ik begin met iets wat bij mij hoort, waar ik onwijs blij van wordt.

Fotografie!

Ik kan me niet anders herinneren dan dat ik een eigen camera had. En die camera ging dan ook altijd overal mee naar toe. Een harde schijf vol met foto’s uit mijn jeugd. Laten we het niet hebben over de kwaliteit, maar overal waar ik was, was mijn camera ook.

Dagjes weg, vakanties, familie feestjes, feestjes met vrienden, ik heb altijd alles vastgelegd.

Vlak voordat ik zwanger raakte van Nim, ons eerste kindje, kocht ik een gloednieuwe camera. De zwangerschap, geboorte & de tijd erna. Alles heb ik vast gelegd. Wat is het nu toch fijn om dat allemaal terug te kunnen kijken.

Natuurlijk maak ik ook onwijs veel foto’s met mijn telefoon. Die heb ik immers altijd bij me. Niet om altijd bereikbaar te zijn, maar omdat ik de momenten die er zo toe doen graag vast wil leggen. Vaak zijn het de gewone momenten die later zo speciaal zijn om terug te kijken.

Het enige nadeel is, dat wanneer je zelf altijd de foto’s maakt, je dus zelf eigenlijk nooit op de foto staat. Oké selfie’s genoeg, maar dat is natuurlijk niet te vergelijken met foto’s die een ander van je maakt.

Toen Nim 1 werd wilde ik graag een cakesmash fotoshoot doen. Ik zocht via facebook een fotograaf & vond Nicolien Sijtsema fotografie. Haar foto’s spraken mij onwijs aan. Afspraak gemaakt en vlak voor Nim zijn eerste verjaardag gingen we shooten. Het klikte gelijk, wat een fijne vrouw & wat een onwijs mooie foto’s maakte zij van ons.. Tot tranen geroerd. Ik wist gelijk, deze vrouw blijft onze fotograaf!

Na die eerste shoot hebben we veel geshoot samen, met als aftrap de geboorte van onze dochter Nief. Wat is dat onwijs waardevol, om foto’s te hebben van het meest bijzonderste moment in je leven, de geboorte van je kind. Ik ga hier nog een hele blog aan wijden, want heb hier genoeg over te vertellen. Na de geboorte deden we de newborn shoot, borstvoedingsshoot & gewoon mooie momenten die je voor altijd vastgelegd wilt hebben. Niet alleen maar als newborns, maar ook gewoon als ze wat ouder zijn is het zo waardevol om dat eens in de zoveel tijd vast te leggen.

Daarom hadden wij afgelopen maandag weer een shoot gepland. Toen ik mijn omgeving vertelde dat wij weer gingen shooten kreeg ik de vraag; “Waarom dan? Is er een mijlpaal die gevierd moet worden?”

Nee die is er niet, maar de kindjes groeien zo snel. Hoe fijn is het dan om eens in de zoveel tijd dat vast te laten leggen wat er zo toe doet, zodat je die tijd nooit helemaal vergeet. Dat we volgend jaar terug kunnen kijken naar die foto’s & kunnen zeggen; “Wat zijn ze toch weer gegroeid he”

Toen ik maandagavond alle foto’s bekeek van de shoot moest ik, net zoals elke keer, weer een traantje wegpinken. Wat ben ik onwijs dankbaar voor mijn mooie gezin..

Door mijn liefde voor de fotografie heb ik vorig jaar mijn eigen bedrijf opgezet. Hierover later meer!

Hebben jullie wel eens een fotoshoot? En is dat dan om een speciale mijlpaal te vieren, of gewoon omdat je graag als gezin vastgelegd wilt worden?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je