{{ message.message }}
{{ button.text }}

EEN DRUK BABY-BESTAAN

Wij zijn een druk en ondernemend gezin. Met lunchrooms en mijn werk als freelancer is het best wat balletjes hooghouden.

Afbeelding blog 'EEN DRUK BABY-BESTAAN' Achtergrond blur afbeelding

Wanneer je als baby in een ondernemers-gezin opgroeit, kan het zijn dat je op andere plekken een dutje moet doen dan in je bedje. Al in mijn buik heeft Beau kunnen wennen aan de geluiden van het restaurant. Stemmen, koffie, glazen, vaatwasser. Ik liep namelijk met mijn bolle buik tussen de tafels door en ook nu doe ik dat weer met zijn kleine broertje.

BLT (BREAKFAST – LUNCH – TAKE AWAY)
Het is lunchtijd en bij BLT in Den Haag is het gezellig druk! We hebben een rij buiten bij het take away raam en binnen gonzen de stemmen, klinken de glazen en klettert het bestek. Mensen komen hier lekker eten en ontspannen tijdens hun drukke werkweek.

AANPASSEN
Tijdens onze drukke lunch mogen wij een gemêleerd publiek ontvangen. Zakelijke gasten en scholieren mogen we ontvangen, het is een gezellige mix. Soms wil het dan zo zijn, dat ik ook moet bijspringen om iedereen te kunnen voorzien van een lekker broodje, een goede latte en een praatje, wat ik ook doe met veel plezier.

Beau, onze zoon van 1,5, helpt ons ook super goed mee! Hij maakt zich niet zo druk. Heerlijk valt hij in slaap, terwijl wij rondlopen met een goed geschuimde cappuccino en menukaarten. Een droomkind!

Ik denk dat dit voor Beau ook heel erg heeft meegeholpen in zijn ontwikkeling tot het kleine persoontje dat hij nu al is. Hij is vanaf het eerste moment echt een sociaal dier. Als hij lekker wakker is, is hij helemaal in zijn sas als hij de aandacht - en vooral ook eten - krijgt!

Bekend en onbekend laat hij lachen, hij flirt naar iedereen die het maar wil zien en brabbelt naar iedereen die het maar wil horen en dat maakt mij als moeder natuurlijk weer super trots!

OP SLEEPTOUW
Beau gaat niet naar de opvang. Wij hebben het geluk dat wij ons werkschema zo kunnen uitkienen dat we het samen kunnen doen en afwisselen. Verder hebben we lieve opa’s en oma’s in de buurt wonen, die allebei sowieso één dag in de week, heel veel met Beau knuffelen en spelen. Hij heeft daar helemaal zijn eigen plekje met box, bedje en heel veel speelgoed!

Verder gaat hij van kleins af aan eigenlijk overal mee naar toe. Of het nu de boekhouder is of een doktersbezoek. Hij ziet overal lol in en kijkt zijn ogen uit. Ook wanneer ik naar afspraken ga voor mijn eigen bedrijf, gaat hij vaak mee en weet dan ook stiekem steeds de show te stelen.

MAMA EN ONDERNEMER ZIJN 
Het is soms echt even passen en meten. Uit mijn ervaring, ben ik eigenlijk degene die de afspraken maakt en ook zorgt voor oppas wanneer het in onze agenda’s eens niet uitkomt.

Ben jij mama en ondernemer? Misschien herken je dat dan wel. Ik vind het soms heel moeilijk om de bekende bordjes hoog te houden. Helemaal wanneer Beau zich niet toegeeft aan zijn slaapje die hij en mama dan hard nodig hebben. Ik kan af en toe best wel worstelen met het gevoel te kort te schieten. Als mama, als onderneemster.

Hoe doe jij dat? Neem jij je kindje mee naar afspraken? Heb je extra opvang?

WAT EEN LUXE
Wij hebben ook zeker door dat wij ontzettend bevoorrecht zijn met een kindje zoals Beau, dat hij dit allemaal pikt, in ons puzzeltje past en we genieten zelf met volle teugen van ons amicale, makkelijke kind!

We zijn dan ook heel benieuwd hoe onze tweede zoon zal zijn, want ieder kindje in natuurlijk anders..

SPANNEND
Nu ik 37 weken zwanger ben, wordt het besef van de komst van de tweede toch steeds heftiger. Natuurlijk mijn buik en hormonenhoofd deden al aardig hun best om het mij (ons) duidelijk te maken, maar nu dit tijdbommetje toch dichterbij komt, wordt het ineens meer tastbaar.

Misschien breken ze straks wel met z’n tweeën wel helemaal de tent af!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je