Snap
  • Mama
  • mama
  • Diagnose
  • volwassenen

Een diagnose op latere leeftijd?

Eigenlijk weet ik niet zo heel goed waar ik moet beginnen! 

Maar sinds de diagnose autisme/ADHD bij onze zoon is vastgesteld vielen bij mij alle puzzel stukjes op zn plaats. 

Niet alleen voor onze zoon, maar ook bij mij! 

Vreemd hoe kan dat dan dacht ik . En dan niet het stukje ADHD maar wel het stukje autisme 

Jij zit ook alleen maar op je kamer

Dat is wat ik vroeger veel hoorde! 

Ja ik kon uuuuuren op mijn kamer zitten gewoon in mijn eigen wereld .

Ik had wel vriendjes of vriendinnetjes maar in hele kleine mate , eigenlijk meer vriendjes dan vriendinnetjes . Met meisjes kon ik het op de 1 of andere manier vaak niet echt vinden.

Misschien omdat ik ook niet echt een meisje meisje was i dont know 

Vriendschappen vind ik maar moeilijk

Vriendschappen sluiten vind ik lastig laatstaan een vriendschap onderhouden. 

Ik weet soms niet wat ik met emoties van andere aan moet en daarbij weet ik totaal niet wat er van mij word verwacht in een vriendschap ! 

Ik ben sowieso niet iemand die behoefte heeft aan elke dag contact al heb je dat met de ene wel en met de andere weer niet . 

Ik kan het dan ook verschrikkelijk benauwd krijgen als ik het gevoel krijg dat ik word geclaimed en er dingen van mij worden verwacht . Wellicht een reden dat veel vriendschappen stranden , daarbij wil ik zeker niet alleen een vinger naar mezelf wijzen . 

Hoe vind je balans?

Ik studeer , ik werk en heb een prachtig gezin

Ik ben wel een duizendpoot maar dat is wat ik graag doe. Terwijl mijn hoofd vaak wel gewoon overvol zit en ik het gevoel heb dat ik niet kan ontladen waardoor ik niet weet wat ik met mezelf aan moet . 

Ik vind het soms moeilijk om de balans te vinden , en dat terwijl ik heel erg van het plannen ben want ook ik vind dat erg fijn! Kan je nagaan dat ik dan alsnog zo chaotisch kan zijn en dubbele afspraken maak?? 

Eigenlijk ben ik verschrikkelijk chaotisch

Dingen ineens veranderen is iets waar ik zelf heel slecht tegen kan! Of dat nu een route is is die wijzigd of dat er ineens dingen gebeuren waar ik mezelf niet op heb voorbereid! Je hebt iets voor ogen en ter plekke wordt dit veranderd .

De omschakeling hiervan kan ik moeilijk plaatsen

Mijn stemming kan dan ook zonder dat ik het zou willen in 1x 180 graden omslaan met een wervelwind van diverse emoties door elkaar 

Ik moet dan ook alles op orde hebben voordat ik kan slapen anders kan ik gewoon niet slapen. 

Eigenlijk merk ik teveel dingen om hier op te schrijven. 

Iedereen heeft er wel kenmerken van dat betekend niet per definitie dat je een diagnose hebt .

Laten testen ?

Nu ik bijna 34 ben denk in dat het geen meerwaarde heeft mezelf nog te laten testen . 

Enige voordeel ervan wat ik zelf zou kunnen bedenken is dat je alles een plek kunt geven .

Daarom ben ik wel benieuwd naar mensen die zich wel hebben laten testen op latere leeftijd! 

Wat heeft het met je gedaan? 

Wat heeft het je gebracht? 

Merk je zelf veel verschil nu je het definietief weet? 

Of wellicht geeft het je meer rust? 

4 jaar geleden

Dank je wel voor je reactie , Goed van hem zeg maar klinkt wel heel erg pittig Ik heb er opzich geen last van Het zou de juiste handvaten kunnen bieden inderdaad Maar op vlakken misschien ook tegen werken Dank je wel ?

4 jaar geleden

Bedankt voor je reactie Ja dat kan ik inderdaad wel begrijpen het zal iig wel een hoop verklaren en indd meer rust geven ?

4 jaar geleden

Mijn ex, de papa van mijn meiden heeft zich laten testen toen we net uit elkaar waren. Eerst deed hij er niks mee maar toen er steeds meer mis ging in zijn leven is hij er hulp bij gaan zoeken. Hij is nu 3 dagen in de week in therapie. Ons contact is weinig dus ik kan je er niet veel meer over zeggen. Ik zou als je er last van gaat krijgen zeker wel hulp gaan zoeken om handvatten te krijgen. Succes!??

4 jaar geleden

Mijn vriend heeft zich op 21 jarige leeftijd zelf laten testen, ook omdat hij zich afvroeg waarom hij zich anders voelden dan de mensen om hem heen. Het heeft bij hem voor veel rust gezorgd en z'n vertrouwen een boost gegeven. Hij heeft verder geen begeleiding voor zijn autisme gekregen, dat vond hij niet nodig. Maar voor rust in zijn koppie heeft het zeker gezorgd!