{{ message.message }}
{{ button.text }}

Een dagje uit mijn leven als adhder

Ik denk laat ik is een dag beschrijven waarbij ik.geen medicijnen gebruik let the chaos begin

Afbeelding blog 'Een dagje uit mijn leven als adhder'

oke ik hou van mijn bed. " wie niet" smorgens als mijn levende wekker afgaat (lees Ilse) die lekker ligt te zingen of kletsen. Blijf ik vaak lekker liggen (mits ik moet werken maar dan ben ik er vaak al om 06:30! Uit :() Als we opstaan ga ik vaak eerst met Ilse naar beneden ontbeiten. Nou ja kijken hoe Ilse eet. Moet mezelf maar gaan aanwennen zelf dan ook te gaan eten. (Schrijft op het 1000 dingen die ik moet gaan aanwennen/ to do list ding) 

Dan naar boven wassen en aankleden. He kijk dat ligt er ook (zie berg was en wil gaan opvouwen). Onee eerst aankleden.... (Vergeet was en gaan naar beneden). Wat was de planning van vandaag ookal weer plof ik al denkend neer op de bank en duik facebook in. ( als ik moet werken heb ik meestal mijn medicijnen ingenomen en heb ik een betere planning dan een "vrije dag" ) af en toe komt Ilse gezellig naar me toe even kijken wat ik aan het doen ben. Meestal speelt ze lekker tot we fruit gaan eten. Oja fruit. Oké Ilse wat wil je, ze geeft meestal wel aan wat ze wil eten appel, banaan of peer. 

Dan vaak even boodschappen doen. Als ik geen lijstje heb neem ik veeeeel te veel andere dingen mee en kom ik thuis met de helf van wat ik nodig heb. Dus we maken netjes een lijstje check 1 check 3 ow he kijk er staat nog afwas... En dat moet ven gepoetst worden. Al met al geluk als ik met 1 uur lijstje maken buiten sta.... Oeps.

Oké boodschappen klaar alles en extra impuls aankopen opgeruimt en nog wat andere dingen. Gepoetst. Boterham tijd. Gelukkig geeft Ilse mij een ritme waar aan ik zelf veel structuur heb. Waar was ik oja lunch. Ilse jaagt me dan vaak op want tjah eten daar is ze dol op. Een heerlijke eter. Maar goed we gaan aan tafel vaak eet ik pas als zij op bed ligt met een serie aan even een moment voor mezelf. Na je raad het al poetsen (stofzuigen en dwijlen) want met een zwarte vloer en een hond en 2 katten die je alles er op :(. Oké dat gedaan plof ik op de bank.

Na de middag tuk van men meisje. Gaan we aan tafel koekje eten en wat drinken. Dan de woef uitlaten lekker minimaal een half uur buiten. Intussen gaan ,als we niet Aan het zingen zijn, mijn gedachten overal en nergens heen. Piekeren heeeel piekeren over van alles en nog wat. 

Vaak heb ik een week planning voor het eten gemaakt (erg fijn anders sta ik daar met uh wat moet ik doen en PANIEK inwendig dan)

Soms werk ik mezelf in de nesten, (te vaak) door niet te filteren met wat ik zeg. Gewoon huppa dir denk ik dus dit zeg ik nu. Soms echt zo bot. Maar he thats me. Dont like it just leave. Achter af denk ik soms wel is oeps. En bied meestal als het erg kwetsent is mijn exuus aan: voorbeeld: mijn schoonzusje is zwanger en ik flap der uit zo je bent wel behoorlijk bol geworden in je gezicht... Paar dagen erna heb ik maar even mijn exuus aangeboden en dat het haar niet misstaat. Voelde me wel echt rot erover dat ik het er zo had uit geflapt. Gelukkig vatte ze het goed op.

Impulsief op en top. Vooral met geld uitgeven wat niet altijd kan en waardoor ik me dus in de problemen werk. Niet handig gelukkig gaat het nu goed en heb ik een overzicht van wat wel en wat niet kan. Hoeveel ik nog heb. Maar dat gaat niet altijd even goed. 

Ik hoop dat ik jullie na deze chaos blog een beetje een kijkje heb kunnen geven in mijn leven as ADHDer. Veel mensen weten het wel maar zien het niet aan me. Ik heb in de jaren geleerd veel binnen te houden en structuur zelf aan te brengen. En zeker sinds Ilse er is gaat het veel beter en hebben we een vast ritme en rituelen. Waardoor mijn emoties niet meer van hot naar her gaan. Maar lastig is het wel... Soms. Voordeel ik ben creatief  maar veel ideeën komen niet tot een eind veel ligt er weinig is af. Maar goed het komt vast wel een x. 

Met het schrijven van deze blog heb ik.dus alles wat er in mij op kwam over mezelf neergezet en bijna de vrije loop laten gaan. Zodat de chaos compleet is haha ;) hoop dat jullie een beetje een kijk hebben gekregen op mijn Chaos in mijn hoofd 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama, #Nieuws

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je