Snap
  • Mama
  • Nieuws

Een dagje uit mijn leven als adhder

Ik denk laat ik is een dag beschrijven waarbij ik.geen medicijnen gebruik let the chaos begin

oke ik hou van mijn bed. " wie niet" smorgens als mijn levende wekker afgaat (lees Ilse) die lekker ligt te zingen of kletsen. Blijf ik vaak lekker liggen (mits ik moet werken maar dan ben ik er vaak al om 06:30! Uit :() Als we opstaan ga ik vaak eerst met Ilse naar beneden ontbeiten. Nou ja kijken hoe Ilse eet. Moet mezelf maar gaan aanwennen zelf dan ook te gaan eten. (Schrijft op het 1000 dingen die ik moet gaan aanwennen/ to do list ding) 

Dan naar boven wassen en aankleden. He kijk dat ligt er ook (zie berg was en wil gaan opvouwen). Onee eerst aankleden.... (Vergeet was en gaan naar beneden). Wat was de planning van vandaag ookal weer plof ik al denkend neer op de bank en duik facebook in. ( als ik moet werken heb ik meestal mijn medicijnen ingenomen en heb ik een betere planning dan een "vrije dag" ) af en toe komt Ilse gezellig naar me toe even kijken wat ik aan het doen ben. Meestal speelt ze lekker tot we fruit gaan eten. Oja fruit. Oké Ilse wat wil je, ze geeft meestal wel aan wat ze wil eten appel, banaan of peer. 

Dan vaak even boodschappen doen. Als ik geen lijstje heb neem ik veeeeel te veel andere dingen mee en kom ik thuis met de helf van wat ik nodig heb. Dus we maken netjes een lijstje check 1 check 3 ow he kijk er staat nog afwas... En dat moet ven gepoetst worden. Al met al geluk als ik met 1 uur lijstje maken buiten sta.... Oeps.

Oké boodschappen klaar alles en extra impuls aankopen opgeruimt en nog wat andere dingen. Gepoetst. Boterham tijd. Gelukkig geeft Ilse mij een ritme waar aan ik zelf veel structuur heb. Waar was ik oja lunch. Ilse jaagt me dan vaak op want tjah eten daar is ze dol op. Een heerlijke eter. Maar goed we gaan aan tafel vaak eet ik pas als zij op bed ligt met een serie aan even een moment voor mezelf. Na je raad het al poetsen (stofzuigen en dwijlen) want met een zwarte vloer en een hond en 2 katten die je alles er op :(. Oké dat gedaan plof ik op de bank.

Na de middag tuk van men meisje. Gaan we aan tafel koekje eten en wat drinken. Dan de woef uitlaten lekker minimaal een half uur buiten. Intussen gaan ,als we niet Aan het zingen zijn, mijn gedachten overal en nergens heen. Piekeren heeeel piekeren over van alles en nog wat. 

Vaak heb ik een week planning voor het eten gemaakt (erg fijn anders sta ik daar met uh wat moet ik doen en PANIEK inwendig dan)

Soms werk ik mezelf in de nesten, (te vaak) door niet te filteren met wat ik zeg. Gewoon huppa dir denk ik dus dit zeg ik nu. Soms echt zo bot. Maar he thats me. Dont like it just leave. Achter af denk ik soms wel is oeps. En bied meestal als het erg kwetsent is mijn exuus aan: voorbeeld: mijn schoonzusje is zwanger en ik flap der uit zo je bent wel behoorlijk bol geworden in je gezicht... Paar dagen erna heb ik maar even mijn exuus aangeboden en dat het haar niet misstaat. Voelde me wel echt rot erover dat ik het er zo had uit geflapt. Gelukkig vatte ze het goed op.

Impulsief op en top. Vooral met geld uitgeven wat niet altijd kan en waardoor ik me dus in de problemen werk. Niet handig gelukkig gaat het nu goed en heb ik een overzicht van wat wel en wat niet kan. Hoeveel ik nog heb. Maar dat gaat niet altijd even goed. 

Ik hoop dat ik jullie na deze chaos blog een beetje een kijkje heb kunnen geven in mijn leven as ADHDer. Veel mensen weten het wel maar zien het niet aan me. Ik heb in de jaren geleerd veel binnen te houden en structuur zelf aan te brengen. En zeker sinds Ilse er is gaat het veel beter en hebben we een vast ritme en rituelen. Waardoor mijn emoties niet meer van hot naar her gaan. Maar lastig is het wel... Soms. Voordeel ik ben creatief  maar veel ideeën komen niet tot een eind veel ligt er weinig is af. Maar goed het komt vast wel een x. 

Met het schrijven van deze blog heb ik.dus alles wat er in mij op kwam over mezelf neergezet en bijna de vrije loop laten gaan. Zodat de chaos compleet is haha ;) hoop dat jullie een beetje een kijk hebben gekregen op mijn Chaos in mijn hoofd 

8 jaar geleden

Herkenbaar manlief heeft ADHD maar slikt welliswaar geen medicijnen. Ten tijden van stress, drukte of veel nieuwe dingen dan heeft chaos de overhand. Het gebeurt niet of hij slaat door. De gulde middenweg is er vaak niet. Benieuwd hoe het straks als onze klein schat er straks is

8 jaar geleden

Wel aardig vergelijkbaar met hoe het bij mij loopt ;) Ik heb dan ook wel eens van die acties dat ik de hete kraan open draai om iets te laten weken. Ondertussen ga ik dan bijvoorbeeld de luier van ons zoontje vervangen terwijl de kraan nog open staat. Na het verschonen ben ik de kraan compleet vergeten en ga andere dingen doen. Tot ik een paar uur later weer bij de kraan in de buurt kom...

8 jaar geleden

Lijstjes heb ik geprobeerd maar toen lagen er ineens 20 lijstjes en niks kwam af. Dus ben er mee gestopt omdat de lijstjes meer werden en dat stress opleverde. Wel maak ik smorgens een plan met 2/3 doelen wat ik zoiezo bereikt wil hebben die dag. Dit is dan alleen een dag waarop ik vrij ben als ik moet werken os opruimen en poetsen even nr 1 omdat de kindjes wel lekker moeten kunnen spelen zonder gevaren ;)

8 jaar geleden

Ik slik vaker niet dan wel maar als ik iets moet doen waarbij ik concentratie bij nodig heb zoals auto rijden dan neem ik het wel. En ik heb ritalin en concerta dus kan zelf bepalen wat ik dan neem :). Maar soms merk ik gewoon dat ik het nodig heb vooral als er stressvolle periodes zijn. Ik kan me dan totaal nergens toe zetten en wil dan zoveel dat het gewoon niet lukt en dat frustreed me weer en dat gaat zo door tot de "bom" ontploft. En ik ben erg blij dat die "bom" er al een tijd dankzij de medicatie er niet is geweest. :)