{{ message.message }}
{{ button.text }}

Een dagje uit het leven van deze mama van vier

Valeria 6, Myka 5, Senna 3, Noa 4 maanden.

Afbeelding blog 'Een dagje uit het leven van deze mama van vier
'


6.30 wordt de slaapkamerdeur zachtjes geopend en stormen Valeria en Myka binnen.
"Mama, waar zijn onze tablets?" Met een schok schiet Noa overeind in zijn ledikantje, ik open m'n ogen en maak vermoeid het gebaar dat ze stil naar beneden moeten. Senna is inmiddels ook wakker geschrokken en houdt nog even een goed gesprek met zichzelf. Terwijl ik de slaapkamer uit sluip, in de hoop dat Noa toch nog even gaat slapen hoor ik Senna een verhaal vertellen, vervolgens vraagt hij aan zichzelf; "wat zeg je?" en herhaald zijn verhaal. 

Beneden aangekomen leg ik aan Valeria en Myka uit, dat hun tablets in beslag zijn genomen omdat ze voor de verandering niet stil zijn gaan slapen. Ze kijken me even schuldig aan en zetten de televisie aan.

Ik maak 3 schooltassen klaar, een aantal losse broodjes voor het ontbijt, gevolgd door een babyfles, ondertussen klinken er zachte geluidjes uit de babyfoon. Senna is ook zijn kamer uitgekomen en staat naast me. "Mama, ik heb heel erg honger!" Ik bied hem een broodje choco pasta aan, wat hij normaal zo lekker vindt. Helaas veranderd de smaak van een 3 jarige iedere dag zo vaak het hem uitkomt. 
"Ik lust geen brood". "He, wat vervelend, wat wil je dan eten?" "Chipjes." "Nee Senna, dat eten we nooit als ontbijt, je mag wel een broodje chocopasta." "Ik lust toch geen brood, mag ik een snoepje?" "Nee Senna, je mag een broodje chocopasta." "Pfff okay, ik heb ook nog heel erg honger, mag ik drinken?" 

7.00 de geluidjes uit de babyfoon worden wat dwingender, snel schenk ik een glas jus d' Orange in voor Senna en daar begint de discussie opnieuw. "Ik lust dit niet, ik wil melk met siroop." Om verdere vertragingen te vermijden geef ik er een beker melk met siroop bij, uiteraard is de kleur van die beker verkeerd. Myka drinkt het andere glas leeg en ik race naar boven, daar aangekomen grijp ik uit elke kledingkast een set kleding voor alle energievretertjes, pluk Noa uit z'n ledikantje en loop met 2 volle armen van de trap af. Onderaan de trap staat Senna me op te wachten en vraagt om een glas jus d' Orange, de melk met siroop is toch niet zo lekker en zeker niet uit die verkeerde beker. Noa antwoord voor me met een luide gil. 

Terwijl ik drie woonkamermuren opdracht geef tot aankleden, drinkt Noa gulzig zijn fles leeg. Ondertussen is het fikse ruzie tussen de drie die de opdracht "aankleden" vertaald hebben als "maak elkaar zo boos als je kan". 
Valeria kijkt te lang naar Myka,
Senna z'n pink zit voor het uitzicht van Myka,
Senna maakt ruzie met Myka over wie welke schooltas mee naar school neemt. 

7.30 Noa zijn fles is leeg, nu begint de race tegen de klok. Nogmaals roepen naar Valeria en Myka dat ze nu echt moeten gaan aankleden, Noa verschonen en omkleden, Senna helpen met omkleden. Helaas wilde hij liever zijn blauwe shirt aan in plaats van de blauwe(?!) die ik hem probeer aan te doen, terwijl hij flink tegenwerkt. Myka is inmiddels ook omgekleed en begint de discussie waarom hij zijn nieuwe winterjas niet aan mag naar school, terwijl ze tropische temperaturen opgeven. Valeria is half aangekleed weer op de bank geploft "my little pony" is op tv. 

8.00 de tijd begint te dringen, ook Valeria is aangekleed. Terwijl zij haar tanden poetst, kam ik haar haar, zo zachtjes mogelijk, toch doet het pijn. Ik begin een invlecht, gerommel in de keuken wekt m'n aandacht, snel vlecht ik door, vraag aan de badkamermuur wat hij aan het doen is in de keuken, geen reactie. 

8.15 pfieuw gered. Iedereen schoenen aan, Senna van het aanrecht geplukt die daar de pot chocopasta probeerde leeg te lepelen. Noa in de maxi cosi en allemaal de deur uit naar school.

8.45-15.00 Noa naar bed, de chaos van rondslingerende pyjama's oprapen, wasmachine aan, chocopasta van bank en salontafel vegen, keuken opruimen, vaatwasser uitpakken, een bakje koffie drinken, allerlei telefoontjes plegen, wat poetsen in huis, was opruimen en spelen met Noa.

15.00 heerlijk slapende Noa wakker maken om z'n zus en broers uit school te halen. Hij is gelukkig vrolijk en lacht me vanuit z'n maxi cosi toe, onder het genot van wat gekir en gekraai lopen we naar school. Samen halen we Myka uit de klas en wachten we tot Valeria naar buiten komt. Terwijl de hele school leegloopt, er al een kwartier verstreken is en er toch echt niemand meer naar buiten komt, besluiten we eens te gaan zoeken. Na een kijkje in de klassen en gangen bleef de BSO over, Mevrouw was naar de naschoolse opvang gegaan, dacht dat mama moest werken. 

15.30 lopen we terug naar huis, op deze tijd is Senna zijn school ook uit en het is nog 10 minuten rijden, missie "op tijd komen" mislukt. Ruim een kwartier te laat komen we aan bij de school, gelukkig zijn de juffen altijd erg begripvol en maakt het helemaal niet uit als we wat later zijn. Zodra ook Senna in de auto zit en we terug naar huis rijden, verteld hij trots dat er iemand jarig was en hij een traktatie bij zich heeft. Hij pakt het uit zijn tas en begint ervan te eten. Meteen knapt er iets bij Valeria en Myka, zij hebben geen traktatie en eisen dat Senna deelt, zij delen hun traktaties ook altijd al dan niet op de "ikke ietsje veel meer dan jij" manier. Auto oorlog 283728 in een maand tijd, alles roept, duwt, trekt en schopt naar elkaar op de achterbank. Noa begint ook te sputteren vanuit de maxi cosi, ik verlies mijn geduld, open het raam en gooi de overblijfselen van de traktatie (een spekje en lollie) naar buiten. Een volle minuut doodse stilte achter me, daarna vraagt Senna eens naar zijn traktatie waarop Valeria hem voorzichtig uitlegt dat mama die uit het raam gegooid heeft, weer valt het stil achterin, zo was het gewoon '2 minuten stilte' voor een traktatie. Thuis aangekomen geef ik ze drinken en een bakje chips, Noa drinkt nog een fles, Myka speelt buiten, Valeria en Senna maken ruzie om de bak chips welke ik weer afpak en hoog in de keuken zet. Valeria en Senna gaan ook naar buiten, het is tenslotte mooi weer. Noa terug naar zijn bedje, papa komt thuis. 

3 spelende kinderen en 2 schommels is ruzie.
Dat er een trampoline, glijbaan, klimrek en allerlei tractors, fietsen etc zijn maakt niet uit, schommelen wil je natuurlijk met z'n drieën tegelijk. Sirenes naar binnen geroepen, eten koken, Valeria naar turnen brengen, eten met de jongens, bad vol laten lopen, Valeria uit turnen, jongens in bad, Valeria eten, Valeria in bad, intussen keuken opruimen en alledrie naar bed. Valeria vraagt nog eens naar de tablets, wanneer ze die terug krijgen. "Als jullie de rest van de week lief gaan slapen, krijgen jullie ze zaterdag terug." "Maar je had helemaal niet gezegd dat we ze een week niet zouden krijgen, toen we niet stil waren" "hadden jullie dan wel geluisterd?" Volmondig en in koor "ja". ...sprookjes voorlezen hoeft hier niet, die maken we zelf... 

Noa weer uit bed, nog een laatste fles even spelen en de dag is voorbij. 

Dan vragen ze weleens, 
"is dat niet zwaar, 4 kinderen thuis en zoveel werken?" 
Het antwoord: "4 kinderen en niet werken, dat is pas zwaar."

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je