{{ message.message }}
{{ button.text }}

Een compliment geven of krijgen.

Aan het eind van de dag stilstaan bij de mooiste complimentjes van de dag. Daar wordt een mens blij van!

Afbeelding blog 'Een compliment geven of krijgen.'

2015v%2012-29%20Heb%20je%20vandaag%20een

'Heb je vandaag een complimentje gekregen?'

Dit vind ik wel een leuke en lieve vraag van mijn theezakje. Het is een vraag waarbij ik toch wel even na moet denken. In positieve zin. En eigenlijk vind ik dat wel heel erg leuk. Want waarom zou ik aan het eind van de dag (te lang) stilstaan bij de dingen waar ik toch niet blij van word? En waar ik toch niets aan kan doen. Dus vanaf nu ga ik elke avond bewust denken aan de leuke dingen van die dag. En stilstaan bij dat ene leuke complimentje dat ik misschien alweer vergeten was.

Als ik terugkijk naar vandaag dan overspoeld me een gelukkig gevoel. Want vandaag heb ik veel fijne complimentjes gehad. Vanmorgen was ik voor het laatst aan het werk bij een gezinnetje. De mama van het gezin had haar oudste zoon (10) er stiekem op uit gestuurd om een bos bloemen voor mij te halen. Als bedankje voor de fijne samenwerking. Haar zoon stond plots voor mijn neus met een bosje oranje rozen. Hij straalde, hij had ze zelf uitgezocht. Hij zei heel lief dankjewel en wenste me een heel gelukkig nieuwjaar. Ik was overdonderd door dit lieve gebaar. En ontroerd. Dit had ik niet verwacht. Superlief en leuk!

En iets eerder op deze dag kwam mijn lieve Kleuter naar me toe. Hij kwam me zomaar een knuffel brengen. 'Gewoon omdat jij de liefste mama bent'. Smelt... diva volgde het voorbeeld van haar broer en vloog me om mijn nek. 'Jij iss lief mama'! Gevolgd door een enorme dikke kus. Dat haar handjes per ongeluk pijnlijk een haar uit mijn hoofd trokken nam ik voor lief. Deze woordjes zijn me alles waard. Nog meer lieve woorden kreeg ik van mijn man. We stonden in de keuken, hij liep langs me en fluisterde in mijn oor hoeveel hij van me houdt. Gevolg door een klein kusje op mijn wang. Dit kleine gebaar doet mijn hart gloeien van geluk. Een mooi compliment.

Ja, vandaag heb ik veel complimentjes gekregen. Maar laat ik de vraag eens omdraaien: Heb je vandaag complimentjes gegeven? Een complimentje krijgen is fijn, maar een complimentje geven is misschien nog wel leuker. Ik weet hoe het voelt om er zelf een te krijgen, dus maak ik er een ander ook graag blij mee.

Vandaag heb ik mijn zoon een geweldig dik verdiend compliment gegeven. Hij had namelijk heerlijk uitgeslapen en werd blij wakker. Hij straalde toen ik hem dit zei. En mijn dochter zat te glunderen toen ik haar vertelde hoe mooi haar klei poppetje was geworden. Haar stralende snoetje sprak boekdelen. En ja, ook mijn man ben ik niet vergeten. Hij had namelijk heerlijk gekookt.

Ik hou niet zo van goede voornemens, binnen een paar dagen zijn ze alweer vergeten. Komend jaar ga ik het anders doen en ga ik mijn uiterste best doen om mijn net bedachte goede voornemen elke dag toe te passen: elke avond terugdenken aan de complimenten en mooie momenten van die dag. Of ik ze nu gegeven of gekregen heb, dat maakt niet uit. Op een mooiere manier de dag afsluiten, dat kan niet!

Doe je met me mee dit voornemen vol te houden? En wil je jouw gekregen of gegeven complimentje met me delen?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je