Snap
  • Mama

Een clown met een microfoon als neus

Een kindje krijgen is het mooiste wat er is. Je ziet hem opgroeien, spelen met andere kindjes en de wereld om zich heen ontdekken. Maar is dat wel zo vanzelfsprekend? Het is goed om erbij stil te staan dat dit niet altijd het geval is. Kindjes met een ziekte of een handicap zijn aanhankelijk en kwetsbaar.

CliniClowns

Omdat deze kindjes veel zorg en aandacht nodig hebben komen zij het meest in contact met volwassenen. Maar CliniClowns vindt dat alle kindjes recht hebben om te kunnen blijven spelen. Gewoon weer even kind zijn en vergeten dat ze ziek zijn. Dit kan ervoor zorgen dat de angst en pijn wordt verminderd of zelfs even wordt vergeten. Daarnaast kan het helpen om de situatie waarin het kind zit makkelijker te verwerken.

Geen rode neus, maar een 'meeluisterneus'

De oprechte aandacht voor kindjes en de verbeeldingskracht van CliniClowns komt de behandeling van een ziek kind ten goede. In de bijzondere 'meeluisteroperatie' kan ook jij dit horen en ervaren van heel dichtbij. Wij vinden dit een ontzettend mooi initiatief. Maar hoe werkt dit nou? De vertrouwde rode neus werd 1 dag verwisseld door een microfoon waardoor er een reeks mini docu's zijn ontstaan. In de radiodocumentaires staan de verhalen van 6 kinderen in het ziekenhuis centraal.

Zo kun je bijvoorbeeld meeluisteren met Reyan die superkrachten krijgt om een zware operatie in te gaan. Of met Sara, van wie het zelfvertrouwen met danspassen vooruit gaat. En horen we hoe Bram de steun krijgt om weer een dag door te vechten.

Stef Visjager, radio-documentairemaakster: “Het bijzondere aan deze documentaire is de manier waarop we de verhalen hebben opgenomen. We hebben – eenmalig – van de rode neus van de clowns een microfoon gemaakt. Op die manier hebben we het oprechte contact, de verbeeldingskracht van de clowns én het effect nog realistischer kunnen vangen.”

Bekijk de video

Bekijk hier hoe de vertrouwde rode neus voor een dag wordt verwisseld met een microfoon.

7 jaar geleden

Wat heb ik een respect voor de ouders en natuurlijk kinderen die dit allemaal moeten meemaken. Fijn dat er zoiets als CliniClowns bestaat om het "iets" te verlichten voor deze mensen..

7 jaar geleden

Heel verdrietig... Indd super goed dat CliniClowns hier zo voor inzet!

7 jaar geleden

Heb heel veel respect voor deze CliniClowns! Heel goed werk zeg

7 jaar geleden

Wat mooi zeg.. Wil alle ouders en natuurlijk kinderen heel veel sterkte wensen <3