{{ message.message }}
{{ button.text }}

Een brief voor jarige Fay

Fay wordt vandaag 4 jaar! Alweer 4 jaar, een mooi moment om eens foto's terug te kijken en even stil te staan.

Afbeelding blog 'Een brief voor jarige Fay '

Lieve Fay,

weet je nog 4 jaar geleden toen wij elkaar voor het eerst ontmoeten? Het was een lange zware reis voor ons beide maar ook liefde op het eerste gezicht. Nu zijn we alweer 4 jaar verder en ben je gegroeid tot een mooi en bijzonder meisje.

Vandaag wordt je 4 jaar, een bijzondere leeftijd want je gaat nu naar de grote school. Het echte loslaten gaat nu beginnen voor papa en mama. Iets wat mama best lastig vind. Als een echte 4-jarige loop je al de klas binnen op zoek naar je eigen stoeltje. En aan het eind van de dag stap je als een echte 4-jarige al het schoolplein op. En o wat mist mama onze knuffelmomenten in bed. Des te fijner zijn de momenten dat je nu uit school op mijn schoot klimt en vraagt om te knuffelen op de bank.

Vanaf dag 1 ben je al een prachtig meisje, met grote donker bruine ogen die je papa, mama en vooral je opa en oma doen smelten. Met die donkere ogen kijk je op je eigen manier naar de wereld om je heen. Eerst observeren, kijken wat er gebeurd en daar neem je je tijd voor. Als het goed voelt stap je zelf de wereld in, soms duurt het wat langer en soms gaat het ook heel snel. Je kijkt de kat uit de boom, zoals papa en mama zeggen en daar is niks mis mee. En als het goed voelt dan mag de wereld mee genieten met jou sprankelende energie, je gekke lach en fantasie.
Je hebt een prachtige fantasie vol met vriendjes en vriendinnetjes, poppen en knuffels waarmee je iedere dag een feestje viert, boodschappen doet, naar de bioscoop gaat en waar sinds kort ook de juf van bent. Je neemt zelfs je opa en oma mee in jou wereld en laat hun genieten van jou fantasie.
Je bent hulpvaardig, je helpt mama met boodschappen doen, je lunchpakketje maken, stofzuigen en schoonmaken, opruimen (niet altijd even graag), de was en zelfs bij het radio maken ben je een goede hulp.
Je zit vol knuffels, kusjes, boksen en high fives. Mama kan daar geen genoeg van krijgen, het liefst knuffel ik de hele dag met je en overlaadt ik je met kusjes. Maar soms zijn ze ook op zeg je dan en moeten we nieuwe kopen. Gelukkig is de winkel altijd wel in de buurt. Je bent ook gijsje eigenwijsje, een dame met een eigen wil. Je weet heel goed wat je wel en niet wilt. En dat is goed hoor lieve Fay.
Je bent een pretbek waar soms de ondeugd vanaf straalt. Je bent ons stralende middelpunt.

Lieve Fay ik kan niks anders hopen dat je vasthoudt aan wie je nu bent en doorgroeit naar een mooie, bijzondere en liefdevolle dame vol fantasie en liefde, met het hart op de juiste plek, een eigen wil en plezier in je leven.
Ik wens je een heel mooi jaar vol nieuwe vriendjes en vriendinnetjes op school, mooie avonturen, overwinningen en bijzondere herinneringen voor later.

Lieve Fay, gefeliciteerd met je 4de verjaardag,
Ik hou van je,

Liefs mama

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je