Snap
  • Mama

Een brief aan lieve Lindsy

Er zijn van die momenten dat je denkt 'die persoon verdient nu de aandacht en extra warmte'. Dit is zo'n moment.

Vele blogs heb ik deze week weer mogen lezen. Mooie, ontroerende, lachwekkende, tranen trekkende, verbazingwekkende, zorgwekkende, hilarische, emotionele en trotse blogs. Twee blogs trokken daarbij in het bijzonder mijn aandacht. Beide blogs afkomstig van dezelfde persoon: Lindsy83. 

Vanavond, na het lezen van haar laatste blog aangaande haar miskraam, ben ik van mening dat het hoog tijd is dat Lindsy in het zonnetje wordt gezet, een warm deken van liefde over zicht krijgt en de aandacht op haar gevestigd is. 

Lieve Lindsy, 

In het echt hebben we elkaar nog nooit ontmoet of gesproken. Alleen van een foto en van de blogs 'kennen' we elkaar. 
Jij Lindsy die op elke blog, van alle moeders die je volgt, steevast en trouw reageert. Zo ook op die van mij, je was één van de eerste die mij ging volgen. Begripvolle, herkenbare, lieve en omarmde reacties. Zelfs vandaag nog! Oprecht, gemeend en uit je hart. 

Twee blogs trokken mijn aandacht in het bijzonder. De eerste is een blog waarin je je verontschuldigt voor het feit dat je al enige tijd niet meer een blog hebt geschreven en ook niet meer hebt gereageerd op de blogs van anderen. De tweede is van vanavond, een blog waar in je spreekt over je miskraam maar nog meer hoopt dat je met deze blog andere vrouwen kan steunen. 
Beide blogs hebben een gemeende deler: Lindsy de trouwe lieverd. 

Wie ben jij dat je je moet verontschuldigen over dat je al enige tijd geen blog hebt geschreven? Je bent maar een mens, een mens die al zoveel doet voor haar gezin en een ieder ander die ze kan helpen. 
Wie ben jij dat je na je miskraam nog steeds voor andere vrouwen een steun probeert te zijn met je blog? Je bent maar een mens, een mens die momenteel veel verdriet en pijn kent. 
Wie ben jij? Jij bent Lindsy die ook echt even heel erg aan zichzelf mag denken en zich daar niet voor hoeft te verontschuldigen, Jij bent Lindsy die even heel hard en ook hardop mag tieren, brullen en huilen om dat wat je verloren bent en zich niet een steunpilaar voor andere hoeft te voelen. 

Je kan je altijd zo goed inleven in en begripvol opstellen naar anderen, je oordeelt niet en hebt een gouden hart. Zoveel is mij al duidelijk over jou en ik ken je nog niet eens persoonlijk. 
Het is de hoogste tijd dat een ieder zich nu in jou gaat inleven en begripvol gaat opstellen. Dat jouw gouden hart, die nu even in rouw is, wordt gevuld met de liefde van alle bloggende moeders alhier. 
De rollen worden even omgedraaid, laat de aandacht en alle lieve begripvolle woorden en berichten tot je komen. Omarm ze en voel hoe een ieder er nu voor jou is. 

Een miskraam, groot of klein, is niet niks. Denk nu aan jezelf. Denk aan je gezin. Denk aan de impact die dit op je maakt. En denk verder even aan helemaal niets of niemand. Dat doen wij nu wel voor jou. 

Mijn (virtuele) liefde, knuffels en warme omarming zend ik je bij deze. Je bent een top mens met een hart van goud. 
Lieve Lindsy, ik wens je veel sterkte met het verwerken van je miskraam. 

Liefs xxx 

7 jaar geleden

Wat ontzettend lief dat je deze blog aan mij geschreven hebt! Ik had hem gister al gelzen, maar nog niet echt de woorden om te reageren... Nog steeds niet echt... Ik vind het echt super lief wat je over me schrijft! Ook voelt het fijn om te weten dat ondanks dat we elkaar nog nooit ontmoet hebben we elkaar toch echt hebben leren kennen! (Net als heel veel andere moeders!) Ik voel zeker de warmte en de liefde die jullie me willen geven! Heel erg bedankt! Ik ga de tijd nemen om dit een plekje te geven. Maar ondertussen wil ik ook nog graag genieten van jullie mooie verhalen! Zeker van die van jou over je mooie prinsesje Donna! Nogmaals heel erg bedankt voor je lieve blog! Het helpt me zeker in mijn verwerking! <3

7 jaar geleden

Lieve, Lindsy, Neem deze mooie woorden maar extra goed in je op! Dikke knuffel

7 jaar geleden

Mooie blog. Ik weet zeker dat Lindsy dit heel erg waardeert!

7 jaar geleden

Zo hartverwarmend en lief!!! Dit moet wel tranen van geluk opleveren bij Lindsy. Sterkte, meid! X