{{ message.message }}
{{ button.text }}

Een boemerang mama!!

Heel vroeg, voor mijn gevoel echt heeeeeel vroeg roepen de kinderen mij wakker.

Afbeelding blog 'Een boemerang mama!!'

Zaterdag ochtend, precies een week dat ik een leeg bed en een lege kast aantrof, hoor ik ver weg: mam, mama, maaaamaaaa. Jeetje laat me met rust, ik heb eindelijk een hele nacht geslapen en nu wil ik nog verder slapen. Naast me voel ik mijn dochter, bijna 11 is ze, een echte meid aan het worden die over een paar maanden naar de middelbare gaat, mama wil je echt even beneden komen, we hebben iets voor je. In mijn shirt en op blote voeten, want waar zijn die pantoffels ook al weer loop ik naar beneden. En daar zitten ze dan, saampjes aan de keuken tafel mijn trots van 10 en bijna 11, ze kijken me onzeker aan en vragen of ik even wil gaan zitten.

Mijn dochter neemt het woord: mama we willen je wat laten zien en vragen, en daar krijg ik een getikt 4a-tje onder mijn neus geduwd.......een verklaring met drie vakjes waar een handtekening in moet van ons drietjes. Als ik dit papier onderteken dan staat er dat ik verklaar dat ik nooit of te nimmer (ja echt dat staat er) de kinderen zal verlaten.

Slik, slik, slik, slik, daar gaan mijn tranen, jemig wat hou ik van deze twee bijzondere kinderen, hoe is het mogelijk dat die k******* dit zomaar gedag zegt, dat hij uitgekeken op mij is, nou ja dat kan ik nog wel begrijpen, want ik ben ook al jaren klaar met hem, maar je wil deze twee toch niet elke dag missen, je wilt ze toch groot zien worden, wil je ze toch elke dag even knuffelen, je wilt toch.....

Ik kijk door mijn tranen de twee aan, natuurlijk onderteken ik deze verklaring, drie keer zelfs, voor iedereen, mijn dochter heeft het mooi in elkaar gezet op de laptop, klein natuurtalentje. En daarbij vertel ik ook nog even dat ik ze nooit in de steek zal laten, toen jullie in mijn buik zaten heb ik dat al beloofd, wat er ook gebeurd jullie komen nooit van mij af, net een boemerang, ik kom altijd weer terug!!!

Na een paar dikke knuffels over en weer mag ik wel weer naar bed van ze, wakker ben ik nu toch al, dus gaan we maar wat van deze dag maken. Er moeten nog veel gegevens verzameld worden voor de advocaat en voor een huis. Een huis, hoe meer ik er mee bezig moet  zijn, hoe moedelozer dat ik wordt.

Maar als ik het dan echt even niet meer zie zitten, dan kijk ik naar de "verklaring" en dan weet ik dat wat er ook gaat gebeuren en hoe alles zal verlopen er twee kinderen zijn die van mij houden en ze zullen nooit precies weten hoeveel deze mama van hun zal houden (dat is zo ontzettend veel), nu, morgen, gisteren en voor altijd, want deze boemerang mama komt altijd terug!!!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je