{{ message.message }}
{{ button.text }}

Een boel tweedehands

Omdat het leven steeds duurder wordt ben ik sinds kort sites aan het afstruinen om zo goedkoop mogelijk en zelf gratis aan spullen te komen.

Afbeelding blog 'Een boel tweedehands '

En ik stond versteld aan alles wat je eigenlijk wel niet tweedehands kon kopen. En vroeger dacht ik tweedehands is altijd slecht, je ziet het, je ziet dat het oud en gebruikt is. Maar als je goed zoekt en niet voor een dubbeltje op de eerste rang wilt zitten kun je jezelf dus veel geld besparen.

Ik was zelf bezig met het opruimen van mijn huis en wilde een hoop spullen die ik niet meer gebruikte weggooien. Ik kwam tot de conclusie dat de spullen die ik weg had willen gooien voor iemand anders tegen een mooi prijsje wel eens best van pas kon komen.

Wel vond ik het soms echt heel moeilijk om bijvoorbeeld afstand te doen van mijn babybox met kleden. Ik deed er niets meer mee en kon er iemand anders voor een klein prijsje blij mee maken. Ik sloot een fase af terwijl zij aan die fase in hun leven begonnen. Daar heb ik wel een traantje om gelaten, niet om de box hoor, maar om het afsluiten van deze fase in mijn leven. Ik ben blij dat ik iemand anders gelukkig heb gemaakt en dat de box een mooi tweede leventje heeft gekregen.

Ook verkocht ik een spelcomputer welke al jaren stil stond in me kast voor een leuk klein prijsje en toen ik hoorde dat deze meneer voor al zijn neefjes en nichtjes (hij kon zelf geen kinderen krijgen) een spelcomputer kocht en deze allemaal tegelijk met de feestdagen wilde geven, werd ik gelukkig. Gewoon gelukkig omdat ik weet dat iemand anders er gelukkig mee word, mooier kan niet.

Zo heb ik glazen potten geruild voor lolly’s of decoratie spullen voor een zakje chips. Het gaat gewoon om het idee. En ik heb er lol in, dat is ook erg belangrijk. En ik ben aan een memobord (welke ik zo graag wilde maar veelte duur vond) gekomen voor een fles cola.

Een doos vol speelgoed waar nooit mee werd gespeeld heeft een tweede leven gekregen, baby spullen voor een toekomstige moeder en ook dingen waarvan je denkt die verkoop ik nooit worden overgenomen van je.

Je helpt elkaar en dat vind ik mooi. Ik word er stiekem eigenlijk best wel gelukkig van en ik hou er nog iets aan over ook.

En ik koop niet alles tweedehands, maar ik denk dat in deze tijd veel mensen misschien niet anders kunnen, en daar hoef je, je zeker niet voor te schamen. Geld bezuinigen moet soms gewoon en als je goed online zoekt gaat je dat met dit soort dingen zeker lukken.

En ook lieve mensen kom je tegen, mensen die spullen gewoon weggeven aan hen die het nodig hebben. Mensen die het vaak zelf ook niet breed hebben. Hoe mooi is het om elkaar zo te kunnen helpen in deze tijd.

Ik hoop dat mensen zo voor altijd kunnen blijven, dat we elkaar helpen, al heb je het wel goed er zijn altijd mensen die je nodig hebben. En waarom zou je dingen weggooien of stof laten happen ergens in een hoekje niet weggeven of verkopen voor een klein prijsje? En dit is natuurlijk iedereen zijn eigen keus/mening.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je