Snap
  • Mama
  • zwangerschapstest
  • therapie
  • EMDR
  • tweedekindje
  • traumatischebevalling

Een bizar begin van de tweede zwangerschap: in therapie

Ik had de intake van de therapie voor mijn traumatische bevalling op de dag van een onverwachte, positieve test.. Hoe dat is gelopen lees je in mijn blog.

Het was begin zomer 2019. Onze dochter was net 1 geworden en langzaam begonnen we te dromen over een tweede kindje. In die periode kreeg ik ineens paniekaanvallen, onverklaarbare huilbuien en zat ik niet goed in mijn vel. Al snel legde ik de link tussen deze klachten en het verlangen naar een tweede kind. Ik was namelijk bang. Bang voor wéér zo'n bevalling. Ik had er niet meer aan hoeven denken, niet meer aan willen denken. Maar die wens voor die tweede is toch echt? Ik begreep mezelf niet.

Al snel besprak ik het met mijn partner en werd duidelijk dat ik hulp moest zoeken. Natuurlijk was dat een drempel, maar ik voelde dat het nodig was. De invulling zou vanzelf wel duidelijk worden.

Maar die wens voor die tweede is toch echt? Ik begreep mezelf niet.

Na een bezoek aan de huisarts werd dat inderdaad duidelijk. Ik werd doorverwezen naar een psycholoog die me zou helpen aan de hand van EMDR-therapie. In de periode daarvoor was ik wat onrustig en gespannen. Maar genoot ik verder volop van m'n gezin. 

Het was 9 juli 2019. Die middag had ik een intakegesprek bij de psycholoog en in de dagen ervoor voelde ik me vreemd. Ik dacht dat het aan de spanning lag, maar ik was ook over tijd. Ik haalde toch maar even een zwangerschapstest die ochtend en terwijl mijn dreumes rondliep deed ik de test. Even uitsluiten, dacht ik! We waren immers niet bezig om zwanger te raken. Ik wilde me eerst focussen op de therapie..

Positief. Er zou nog een kindje komen. Er gingen 1000 gedachten door me heen. De intakesessie die middag had een andere wending dan gedacht. Wát een dag. Wát een emoties en wát een geluk. De cirkel was rond. Ik kon mijn eerste bevalling verwerken en direct aan de slag met de voorbereiding voor de komende bevalling. De therapie heeft me met beide geholpen. Ik kijk nu positief terug op beide bevallingen. En ik geniet nu volop van twee gezonde dochters. 

Meer lezen en zien van mijn leven nu? Volg me op instagram (Meermama_): https://www.instagram.com/meermama_/ 

Ik vind hulp zoeken heel normaal en ik ben blij dat het er is. Wat vind jij? Herken je jezelf hierin?

3 jaar geleden

Ik wil alle alleenstaande moeder of alleenstaande dames leren hoe je je man terug kunt krijgen naar jou of een man van wie je houdt om van je te houden, ik ben mevrouw Clara, mijn man heeft mij en mijn dochter Anna ongeveer 3 jaar verlaten, ik hou zo veel van hem veel dat ik niet met een andere man kon uitgaan of seks kon hebben met een andere man, ik deed wat onderzoek, zo kwam ik in contact met dr Sacre de krachtigste spreukmaker die ik ken, nadat ik hem dingen had uitgelegd, vertelde hij me dat hij het nodig had wat materiaal en ik heb ervoor betaald, hij vertelde me dat mijn man me over 5 uur zou bellen en binnen 24 uur zal mijn man terugkomen, ik wachtte tot hij het wonder zou doen, binnen 5 uur belde mijn man ik, ik was verrast, want waar hij was, was heel ver, echt binnen 6 uur later was hij bij mij thuis en smeekte hij mij en mijn dochter dat het hem erg speet voor wat hij ons aandeed, het goede nieuws is dat we terug zijn een gelukkig gezin, hij houdt van en koestert ons met alles wat het is. Dank aan Dr Sacre voor is een prachtig geschenk, neem voor hulp contact op met Dr Sacre over deze informatie b elow E-mail: Sacretempleofpower@gmail.com Whatsapp-nummer: + 2349076034359 Mevrouw Clara H.Felix