{{ message.message }}
{{ button.text }}

Een beugel normaal maar taboe op plastische chirurgie

Best heel veel volwassenen lopen met een beugel en aan dat beeld is totaal niks raars meer, plastisch chirurg is een Taboe

Afbeelding blog 'Een beugel normaal maar taboe op plastische chirurgie'

......wat is dat?

Na mijn 2 zwangerschappen heb ik een mooi buikje waar prachtige vet reserves hun onderkomen in gezocht hebben. Heel fijn want daar hebben ik en mijn meiden heerlijk op kunnen teren toen we samen door het leven gingen, maar nu vind ik het genoeg geweest en mogen ze van mij een ander onderkomen gaan zoeken.

Dus ik ging de sportschool in om daar eens flink de beulen om ze zo af te schrikken nog langer bij me te blijven.... Er werd zelf een band om mijn buik gebonden die warmte afgaf en dan mocht ik op de cross trainer, dat hielp! Het ging giga snel en ik verloor zo in 4 weken ruim 4cm op mijn buik. Helaas was dit geluk van erg korte duur en de 4cm zaten er na 2 weken weer bij. Wat blijkt nu, je verbrand niet meer vet met zo'n buik maar vocht en dat komt altijd weer terug. Rennen, fietsen, te weinig eten, dieet in alle vormen en maten maar die buik gaat maar niet weg. 

Ik zit inmiddels ruim onder mijn streef gewicht en nog heb ik dat vervelende bolletje voor mij buik waardoor ik mijn broeken maar nauwelijks dicht krijg en er zelfs al een aantal mensen zijn die me feliciterende met de komst van onze 3de. En toen was de maat vol! 

Huilend kwam ik bij mijn man terecht die toen zei dat we maar eens een afspraak moesten maken bij een plastisch chirurg bij de Bergman Kliniek. En dit hebben we begin deze maand had.

Vol zenuwen zat ik in de wacht kamer. Mijn bezoek aan onze huisarts stond nog helder in mijn geheugen:"ga maar op dieet" had ze gezet. Wat is dus had gedaan maar niks had geholpen. En ik was heel erg bang dat dit nu weer zou gaan gebeuren.

Eindelijk mochten we naar binnen en we werden vriendelijk te woord gestaan door een assistente die alle eerste medische aspecten besprak. Waarna een hele aardige plastische chirurg binnen kwam om mijn probleem gebieden te inspecteren. 

Ik dacht zelf dat ik een volledige buikwant correctie nodig zou hebben maar ze zegt voor het resultaat wat jij wil kan ik het al met liposuctie dat is veel minder ingrijpend en met zo'n mooie huid kan het bijna niet anders dat het weer helemaal goed gaat komen.

Wat is het nu wat ik heb, en met mij veel andere vrouwen, er zitten vet reserves voor mijn buikspieren direct onder de huid. Dit is een grapje van de natuur om ons een honger winter door te kunnen laten komen en wat natuurlijk erg prettig is in tijd van voedselschaarste maar in huidige maatschappij niet altijd noodzakelijk. Deze reserves zijn niet weg te trainen......dit is een genetische plaats van vet wat gewoon niet opgelost word en ten alle tijden weer terug zal komen. Je kan jezelf dus uithongeren tot een BMI van 16 als je weer gaat eten dan is dit het eerste wat weer zal verschijnen. Gezien het bij mij echt een heel mooi bolletje is aan de voorkant van mijn buik snapte ze ook de verwarring met een zwangerschap en gaf ze me helemaal gelijk dat ik me daar echt aan stoorde. 

Ik wat voor mijn gevoel terecht gekomen in de hemel en ik sprak met iemand die me leek te begrijpen. Ze koos niet voor de duurste oplossing, nee ze koos voor wat het beste bij mijn situatie paste. Wel werd verteld dat het niet helemaal strak zou worden maar dat vind ik niet erg......als ik maar niet de rest van mijn leven "net als of" zwanger hoef te blijven!

1 april, en nee het is geen grap, staat de operatie gepland. Ik ben blij, opgelucht en zenuwachtig tegelijk......maar helaas kan ik het met niemand delen van er licht een TABOE op...

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je