{{ message.message }}
{{ button.text }}

Een bed vol hagelslag.....

Afbeelding blog 'Een bed vol hagelslag.....'

Mijn eigen moeder heeft niet veel op met Moederdag. Ze vindt het een door de commercie bedachte feestdag net als Valentijnsdag. En zoals dat gaat met opvoeden, vind ik dat dus ook. Dat zo’n beetje alle middenstanders mij in de aanloop naar 12 mei proberen over te halen iets te kopen voor de liefste, leukste en slimste moeder sterkt mij in dat idee. 

Maar als je kinderen hebt in de basisschool leeftijd ontkom je gewoon niet aan Moederdag, dus speel ik het toneelstukje ieder jaar weer braaf mee, want goed moederschap is tenslotte ook doen alsof je héél blij bent met een etagère van twee plastic borden en een pleerol. Tenminste als je mazzel hebt, want soms kunnen ze al heel goed een geheim bewaren en komen ze pas op de dag zelf met het knutselwerk op de proppen. Helaas presteren ze het bij mij ieder jaar weer om het cadeau al dagen van tevoren omzichtig uit hun rugzakje op te diepen. Vervolgens proberen ze met veel omhaal het op zes verschillende plekken te verstoppen, waardoor ze uiteindelijk op Moederdag compleet vergeten zijn waar het cadeautje nou toch verstopt lag. 

Mijn pubers zijn de tijd van basisschoolknutsels al voorbij, dus op een eierdop van een wcrol of een stuk zeep aan een touwtje, hoef ik niet meer te rekenen. Dat deden ze in groep 8 al niet meer, tot mijn grote teleurstelling. Meestal roepen ze een paar dagen van tevoren dat het zondag Moederdag is, en dat ik dus op die dag NIKS mag doen. En zeker niet mag koken. Of de was doen. En oh ja: dat ze speciaal voor mij de hele dag alles opruimen en zich als hele brave kindertjes zullen gedragen. “Dat is je Moederdag cadeau", roepen ze dan.  

Uiteindelijk zit ik ieder jaar op Moederdag in de ochtend met een dienblad op schoot met ovenbroodjes met hagelslag, slappe thee, eieren en een vaasje met bloempjes. Op het grote moment zelf ontstaat er altijd ruzie over wie zijn cadeautje het eerst mag geven en wie met het dienblad naar binnen mag lopen voor het ontbijt op bed. Ik krijg talloze knuffels en kusjes. “En bedankt dat je onze moeder bent.'' En dat was het wel zo'n beetje. Ohja, en natuurlijk de ontplofte keuken die je van pubers gratis bij de aangebrande afbakcroissants krijgt. Wat ben ik toch een bofkont. In mijn huis is het gewoon iedere dag Moederdag……. 

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je