{{ message.message }}
{{ button.text }}

een band verwisselen, ja dat kan ik wel! GIRLPOWER

Gister kwam ik bij het uitladen van de boodschappen er achter dat de achterband van de auto lek was. Hier mijn blog over het verwisselen!

Afbeelding blog 'een band verwisselen, ja dat kan ik wel! GIRLPOWER' Achtergrond blur afbeelding

Onee, een lekke band. Dat dacht ik gister. Voelde me er zwaar K** door. Wat gaat men vriend zeggen. Hoe kon dit nu gebeuren!.

Men vriend is voor zijn werk een week naar Duitsland, en heeft de auto thuis gelaten zodat ik die kon gebruiken. Super lief natuurlijk. Ik rij niet zo veel in de auto, omdat ik bang ben dat ik iets verkeerd doe en iets stuk maak. Ook omdat ik niet zo veel rij, ben niet bang of zo maar vind het prima om er naast te zitten als passagier. 

Gister ben ik met de auto naar de muziek les van Ilse geweest en aansluitend boodschappen gedaan. Nadat ik Ilse voor haar middag tuk op bed had gelegd ben ik de boodschappen gaan uitladen. Toen zag ik tot mijn schrik een lekke band. Met trillende handen een foto gemaakt en deze opgestuurd naar men vriend. Ik baalde ontzettend. Heb ik weer. Oké ik kan er niet veel aan doen heb die spijker niet zelf op de weg gelegd. Hij zei: "verwissel hem maar". UH, juist. Nog nooit gedaan weet wel een beetje hoe het moet maar niet helemaal. Dus een buurman gevraagd of die me wilde helpen met aanwijzingen. Wilde het wel graag zelf doen. Ik kan dat wel.....lekke band _1.jpg

Vanmiddag kwam de buurman met een extra grote krik. Na wat proberen om de krik die bij de auto hoort er onder te zetten hebben we die dan ook maar gebruikt. Was even een stukje makkelijker en werkte tenminste. ik was ondertussen al de bouten iets los aan het draaien door middel van men wel 60 kilo (of meer of minder.... al tijden geen weegschaal gezien). even staan op de moersleutel en met wat huppen gingen ze allemaal los zitten.bouten los.jpgIk heb de auto verder omhoog gekrikt en toen de bouten helemaal los gedraaid. Alle bouten waren er af en het wiel kon van de auto. Die er afgehaald, best zwaar z'on wiel.... toen het nieuwe (thuiskomertje) wiel er op, best lastig nog. Maar wie niet sterk is moet slim zijn... Dus voeten onder het wiel en opbeuren. GELUKT! Bouten er op gedraaid niet gelijk helemaal vast.  

bandlek 4_2.jpgAuto van de krik af. En de bouten weer strak aandraaien, even met men gewicht zodat ze weer lekker strak zaten.... YES, ik kan nu met recht zeggen GIRL POWER..... ben zeer trots op mezelf dat ik dit zelf heb gedaan. Alleen op aanwijzingen gedaan, want de buurman heeft het wiel niet aangeraakt..... Oké om de spijker te bekijken en het wiel in de schuur te rollen maar dat was het dan ook. ben de buurman best dankbaar dat hij er was om mij aanwijzingen te geven en het niet overname en het "wel even deed". Want dat zag ik ook nog wel gebeuren. bandverwisseld.jpg

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je