{{ message.message }}
{{ button.text }}

Het fenomeen "Eco moeders"

Maar is het nieuwe fenomeen " De hippe en groene eco moeder" iets waar je naar zou moeten streven of is het een slimme marketing truc? Overal waar je kijkt groeien de zogenaamde reformwinkels als paddestoelen uit de grond en via reclames word je dood gegooid met eerlijke verzorgingsproducten. Ze kunnen een kersverse moeder als ik alles wijsmaken over wat wel en niet goed is. Daar speelt de markt aardig op in. Daarnaast word je ook bang gemaakt als je hoort waar er allemaal schadelijke stoffen inzitten. De meeste mensen zullen als argument hebben dat deze stoffen al jaren worden gebruikt en dat men gewoon de 80 jaar haalt. Maar toch, of het nou mijn hormoon huishouden is of niet, ik ben er toch gevoelig voor.

Afbeelding blog 'Het fenomeen "Eco moeders"'
Sinds ik zwanger raakte van Tatum ben ik me helemaal gaan verdiepen in gezond eten, eerlijke verzorgingsproducten, verantwoordelijk schoonmaken en ga zo maar door. Ik wilde alles uit de kast halen om maar zo goed mogelijk te zorgen voor mij en mijn kleintje. (Ik wilde een eco moeder zijn) Ik kon uren lang het internet afstruinen op zoek naar informatie. Ik kocht ook alles wat maar biologisch en ecologisch verantwoord was totdat mijn vriend er aardig klaar mee was. Elke dag moest hij van mij aanhoren wat ik nu toch weer had gevonden over hoe slecht vlees wel niet is, dat de Nivea scheerschuim die hij gebruikte niet deugde en dat het misschien een idee was om zelf billendoekjes te maken vanwege het milieu. Je kon wel zeggen dat ik aardig doorgedraaid begon te raken (naar de woorden van mijn vriend). Ook vrienden kregen mijn betogingen te horen over mijn nieuwe missie. Eigenlijk iedereen die het maar wilde horen. Maar is het nieuwe fenomeen " De hippe en groene eco moeder" iets waar je naar zou moeten streven of is het een slimme marketing truc? Overal waar je kijkt groeien de zogenaamde reformwinkels als paddestoelen uit de grond en via reclames word je dood gegooid met eerlijke verzorgingsproducten. Ze kunnen een kersverse moeder als ik alles wijsmaken over wat wel en niet goed is. Daar speelt de markt aardig op in. Daarnaast word je ook bang gemaakt als je hoort waar er allemaal schadelijke stoffen inzitten. De meeste mensen zullen als argument hebben dat deze stoffen al jaren worden gebruikt en dat men gewoon de 80 jaar haalt. Maar toch, of het nou mijn hormoon huishouden is of niet, ik ben er toch gevoelig voor. Natuurlijk wil elke moeder het beste voor haar gezin, maar hoe ver ga je hier in. En niet te vergeten is het ook een dure aangelegenheid, die niet voor iedereen is weggelegd. Je kan natuurlijk kiezen om je eigen voedsel te verbouwen of eigen billen crème te maken van amandel olie, maar dat is meer iets voor de creatievelingen onder ons. Ik zelf sta weer met beide benen op de grond. Bij ons thuis vind je net zo goed biologisch vlees als een grote zak met vettige paprika chips!!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama, #Gezond

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je