{{ message.message }}
{{ button.text }}

Eat, Sleep, Fly, Repeat

Stewardess en moeder. Een prima combinatie en zo kom je nog eens ergens.

Afbeelding blog 'Eat, Sleep, Fly, Repeat' Achtergrond blur afbeelding

Look who's back, back again.....

Uhm, tja....schrijven ja. Hoe ging dat ook alweer? En eerder nog.....waar haalde ik ook alweer de tijd vandaan om dat vrij consequent te doen?

Het is al tijden geleden dat ik een blog heb geschreven over mijn leven als stewardess. Inmiddels ben ik niet alleen stewardess, maar ook moeder van 2 verschrikkelijk ondeugende jongetjes van 4 en 2 jaar oud. Wellicht dat dát het één en ander verklaart.

Heel toevallig kreeg ik laatst van meerdere mensen de vraag te horen, waarom ik niet(s) meer schreef. Misschien dat ze een heel spannend antwoord hadden verwacht in de trant van:”Ach ja, ik leg de laatste hand aan een literaire thriller”, maar niets is minder waar. Ik heb ooit een laatste blog geschreven zonder dat ik wist dat het mijn laatste blog was, ruim 5 jaar geleden...

Destijds vloog ik, op basis van een fulltime contract, rond als stewardess en maakte de meeste bizarre situaties mee. Nog steeds raak ik af en toe verzeild in bizarre situaties, maar erover schrijven heb ik tot op heden niet meer gedaan. Vandaag besloot ik dus toch maar weer eens de stoute schoenen aan te trekken en een begin te maken aan een vernieuwd blog. Eerst maar eens een flinke update......

......Ruim 5 jaar later inmiddels, nog steeds rond vliegend als stewardess, echter nu op basis van een 50% contract, maar wel over de hele wereld. Een heel ander leven ook. Nadat ik big L. 6 jaar geleden tegen het letterlijke lijf liep, in de kroeg, raakte mijn/ons leven in een ware stroomversnelling. We woonden binnen 3 maanden samen, deden na 9 maanden een positieve zwangerschapstest, trouwden na 16 maanden en toen we 19 maanden samen waren, werd onze eerste boef, little J., geboren. Ik nam monsterlijke proporties(+32KG) aan gedurende mijn zwangerschap en bovendien stond ik 9 maanden lang ook beter bekend als Cruella de VilI (de hor(ror)monen vierden hoogtijdagen in mijn zwangere lichaam). Achteraf gezien had ik in die 9 maanden ook veel kunnen schrijven en er later misschien ook smakelijk om kunnen lachen. Maar jemig, wat heeft mijn directe omgeving het zwaar met mij gehad en ik ook soms met hen ;-).

Afijn, een broertje of zusje voor little J. was na ruim een jaar toch wel weer zeer gewenst. We waren nu voorbereid op mijn onuitstaanbare gedrag en het feit dat mensen mij na 4 maanden zwangerschap zouden gaan vragen of ik soms een vierling in mijn buik droeg en “dat het vast niet lang meer kon duren”. Ook opmerkingen als:”Goh, wat heb jij opeens een dikke kop gekregen.” of “ben ik eindelijk eens een keer slanker dan jij”, had ik ingecalculeerd. De mensen die me tijdens het kraambezoek na de geboorte van Little J. vroegen of er nog een kind of wat was achter gebleven in mijn buik omdat ik nog steeds gigantisch DIK was, heb ik gewoon maar geen geboortekaartje meer gestuurd. Het bleek een simpele, maar oh zo effectieve oplossing te zijn. Afijn, little T. kwam precies 2 jaar en 6 weken na little J. op de wereld. Hormonen weg, kilo's kwijt, eind goed, al goed.

Op fulltime basis rondvliegen als moeder van 2 kleine kinderen leek niet helemaal ideaal te werken, dus tegenwoordig vlieg ik op parttime basis de hele wereld over. Het komt er eigenlijk op neer, dat ik bijna altijd thuis ben en zo’n 1 à 2 maal per maand huis en haard verlaat voor avontuur op de meest uiteenlopende bestemmingen. I still love my job....

De oudste boef gaat inmiddels naar school, de jongste boef voelt zich 2 ochtenden per week bovenmatig interessant en groot op de peuterspeelzaal en ik.....ik krijg weer steeds meer tijd voor avontuur, sporten, etentjes, vrienden, feestjes, spontane afspraken en .....schrijven dus. TOT SNEL!!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je