{{ message.message }}
{{ button.text }}

Dubbel feest op 5 december

Afbeelding blog 'Dubbel feest op 5 december'

Die dure decembermaand… Tot en met 2014 geleden was december de maand van kerstmis, en niets anders. Op de eerste van de maand zette ik de kerstboom op. Sinterklaas was een ver-van-ons-bed-show, een feest voor kinderen, iets waar wij misschien wel nooit actief met onze eigen kinderen aan mee konden doen. We zaten volle bak in het fertiliteitstraject en gaven de hoop bijna op.

En toen was daar 2015. Het jaar waarin we éindelijk die positieve test in handen hadden. Ik was uitgerekend op 14 december 2015. Een prima datum wat mij betreft, mooi tussen de feestdagen in. Little did I know, dat ik 9 dagen eerder zou bevallen. Juist ja, op 5 december dus. Ik heb hard mijn best gedaan op 4 december te bevallen, maar helaas. Op 5 december, om tien over half 7 in de ochtend, werd onze prachtige zoon geboren. Het is een bijzondere datum, bij het ontbijtje in het ziekenhuis krijg ik een chocoladelettertje. Maar vanaf dat moment gaat Sinterklaas ineens leven. Vanaf dat moment vieren wij driedubbel feest in december. Sinterklaas laat je natuurlijk niet aan je voorbij gaan als je kinderen hebt, en de verjaardag van je kind wil je er ook niet onder laten lijden. Dus is het hier dik vet feest aan het begin van de maand.

Omdat je een verjaardag toch niet op een doordeweekse dag viert, hebben we de afgelopen jaren steeds een verjaardagsfeest kunnen vieren in het weekend ervoor of erna. Sinterklaas deden we gewoon op de avond zelf. Maar dit jaar wordt anders. We mogen geen verjaardag vieren, we mogen pakjesavond niet vieren met de opa’s en oma’s of ooms en tantes. En daar komt nog bij: het valt op een zaterdag. Daarom hebben we een plan! Jawel, écht een plan! We willen de gewoon vieren op de dag zelf. Hij wordt vijf dit jaar, hij beseft heel goed dat hij jarig is, en hij weet precies dat het op zijn verjaardag dit jaar dubbel feest is. Een feestje thuis gaat het niet worden, daarvoor zijn onze families te groot. We gaan ook niet voor een drive-thru verjaardag. Ik vind het zo ongezellig dat mensen voor vijf minuten hun huis uit moeten om een taartje op te halen. Dus ons idee: een drive-by verjaardag! We versieren de auto, stappen in met taartjes, drankjes en traktaties en gaan bij onze vrienden en familie (die dat willen) langs om een taartje te ruilen voor een cadeautje. Wij vinden dit een geweldig plan en L. ook. Sterker nog: het was zijn eigen idee. Als ze niet naar ons kunnen komen, gaan wij wel naar ze toe. Hoe familie en vrienden erin staan, weten we pas als we de uitnodiging versturen haha!

In de avond eten we lekker samen, en daarna vieren we pakjesavond zoals het hoort. En weet je, ik vind dit eigenlijk ook wel een hele leuke dag zo. L. kan ’s ochtends direct met zijn cadeaus spelen, en hij hoeft niet de hele boel weer op te ruimen voordat het bezoek komt. Hij heeft hooguit “last” van zijn zusje van 2,5. Halverwege de ochtend pakken we de boel in en rijden we in ongeveer twee uur iedereen langs. Met de lunch zijn we thuis en hebben de kids rust. Hopelijk betekent dit een wat rustigere avond dan vorig jaar, toen L. compleet uitgelaten was en zelf eigenlijk niet kon genieten van pakjesavond. Hij had nauwelijks aandacht voor de cadeautje en wat er om hem heen gebeurde. Hij was volledig overprikkeld.

Ik ben heel benieuwd hoe dit gaat uitpakken (yes, pun intended). Hoe pakken jullie verjaardagen in december (en dat met name in combinatie met corona) aan?

PS: ook voor het aanpakken van cadeau-berg heb ik een nieuw plan bedacht. Daarover meer in mijn volgende blog! 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je