Snap
  • Mama
  • Vakantie dagje weg

Druk Sint weekendje!

Ik woon met mijn tweelingzusje en beste vriendin samen in een heerlijk appartementje in Utrecht.

Afgelopen vrijdag was het even stressen, want na mijn stage-dag bij Mamaplaats ben ik vlug naar huis gefietst, heb ik me omgekleed en hebben we met z’n drieën de trein naar Amsterdam gepakt. We hebben die avond bij een goed vriendinnetje van ons Sinterklaas gevierd in de vorm van een dobbelspel:

Iedereen kocht 4 cadeautjes ter waarde van €5,00. Het was niet de bedoeling van elkaar te zien wie welke pakjes had dus we hebben ze allemaal stiekem onder een deken op tafel gelegd en toen kon het spel beginnen!

Ronde 1:

  • Gooide je 1, dan mocht je een cadeautje pakken van de tafel.
  • Gooide je 2, dan mocht je een cadeau van iemand afpakken.
  • Gooide je 3, dan wisselde je van cadeaus met degene rechts van je.
  • Gooide je 4, dan wisselde je van cadeaus met degene links van je.
  • Gooide je 5, dan wissel je van plaats met een willekeurig persoon.
  • Gooide je 6, dan gaf je een cadeau aan degene met de minste cadeaus.

Er was ook een ronde 2 en een ronde 3. Elke ronde duurde 25 minuten, dus uiteindelijk waren we 75 minuten bezig met het spel. Ondertussen stonden er natuurlijk lekkere hapjes en drankjes klaar.

Op het moment dat de wekker afging na de laatste ronde, mocht iedereen zijn cadeautjes uitpakken. En wat kwamen er leuke cadeaus tevoorschijn! 

Na het uitpakfestijn zijn we ons gaan omkleden en zijn we met het openbaar vervoer naar een groot feest geweest in Amsterdam. Wat een weekend! Ik heb niks te klagen ;-)

Hoe was jullie pakjesavond? Of hebben jullie het op een andere manier gevierd? Ik ben benieuwd!

9 jaar geleden

Haha, wij hebben ook de regels erbij moeten houden en steeds opnieuw moeten voorlezen hoor ;-) Kerst vieren wij ook uitgebreid, maar dan vooral met familie. Zoveel zin in!

9 jaar geleden

Ja precies! Het wordt op deze manier niet alleen maar graaien naar cadeaus :-)

9 jaar geleden

Leuk zn spel, maar wat ingewikkeld. Ik zou telkens de spelregels moeten lezen om beetje bij te blijven. Wij vieren sinterklaas niet echt hier, met zn 3tjes is er ook niet veel aan. kerst vinden wij leuker.

9 jaar geleden

Wat leuk is dat met zo'n dobbelspel. Maakt het gelijk een avond vullend programma. Wij doen dat bij de schoonfamilie met kerst ook altijd. Sinterklaas dit jaar nog niet echt gevierd. Kleine meid krijgt het met haar 7 maanden toch nog niet zo mee. Vanaf volgend jaar komen we er niet meer onderuit :)