Snap
  • Mama

Dromen verwerkelijken

Ik moet een belangrijke beslissing nemen, een beslissing over één van mijn grootste dromen......

Ik moet een belangrijke beslissing nemen, een beslissing over één van mijn grootste dromen, namelijk mijn droom om een eigen onderneming te starten. Alles is al uitgewerkt, de website(s) staan klaar, de naam is bedacht, het is alleen een kwestie van inschrijven bij de KvK en ervoor gaan. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan.

Uiteraard heb ik er superveel zin in. Het lijkt me heerlijk om mijn dagen te vullen met dingen die ik écht leuk vind. Ook al zal ik in eerste instantie niet fulltime voor mijn onderneming aan de slag gaan. En het lijkt mij ook heerlijk om ooit helemaal vanuit huis te werken en mijn eigen tijd zelf in te kunnen delen. Ideaal als Dévi straks naar school gaat. Natuurlijk weet ik wel dat het niet allemaal rozengeur en maneschijn is. Een eigen bedrijf is hard werken en veel uren maken. Maar hoe leuk is het om dit dan helemaal voor jezelf te doen in plaats van voor een ander.

Maar is het wel verstandig om nogmaals een eigen onderneming te starten? Dat vraag ik mijzelf iedere dag weer af. Ik heb het in het verleden namelijk al eens geprobeerd, een eigen onderneming. Ik had een webshop in babykleding en babyartikelen. Helemaal geweldig vond ik het. Alleen liep het helaas niet zoals ik had gehoopt. Geen ervaring, verkeerde keuzes en de combi met mijn gezin en betaalde baan zorgden er uiteindelijk voor dat ik de webshop heb moeten sluiten. Het werd me allemaal iets teveel. 

Inmiddels ben ik (bijna) weer helemaal opgekrabbeld en tja, dan begint het weer te kriebelen. Ik wil het zo graag, maar ik wil niet dezelfde fouten maken als voorheen. Overigens heb ik nu wel hele andere plannen dan een webshop. En weinig kosten, dus een groot financieel risico loop ik niet. Maar er gaat wel veel tijd in een eigen onderneming zitten en aangezien ik al 32 uur per week werk kan het dus al snel weer teveel worden. Het liefst zou ik iets minder gaan werken, 24 of 28 uur, en de overige dagen voor mijzelf aan de slag gaan. Echter op dit moment is dat nog niet mogelijk. Wachten tot dit wel mogelijk is zou eigenlijk het verstandigste zijn. Maar ja, ik heb een droom en diep in mijn hart wil ik deze eigenlijk wel heel graag verwerkelijken.....

10 jaar geleden

Bedankt voor jullie leuke en lieve reacties! Ik heb inmiddels een beslissing genomen en ik ga er inderdaad voor :) Liever spijt van iets dat ik heb gedaan dan spijt hebben omdat ik iets niet heb gedaan :)

10 jaar geleden

De eeuwige strijdt tussen het verstand of het gevoel....... luister naar je intuïtie, je onderbuik gevoel.. ze liegt nooit. Eindelijk je droom verwezelijken met een eigen onderneming wauw dat is prachtig! Maar dat verdient dan wel dat je er 100% achter staat wil het slagen. Je ondeneming verwacht zorg en aandacht net als de rest van je geliefden. je kunt je afvragen waar je nog op wacht , als alles er klaar voor is....... En als dit het moment voor jouw is om ervoor de gaan, ga laat het groeien en bloeien tot je eigen creatie je zult trots zijn op jezelf! Veel wijsheid met het maken van een beslissing. ... ( diep injezelf weet je het al...) Ik wens je al het goede

10 jaar geleden

Ik zou zeggen... ga ervoor!! Het klinkt super en wat houd je dan nog tegen. De dingen die toen der tijd niet goed gegaan zijn, zul je nu niet meer doen. Je zegt zelf, weinig om te investeren. Het is dan alleen de tijd die je er in het begin in moet gooien om er wat van te maken, goed plannen zou ik zeggen ;) Klinkt misschien allemaal een beetje simpel zoals ik het zeg, maar zo is het waarschijnlijk wel. Maak jezelf gelukkig en als het loopt, kun je snel genoeg wat meer thuis zijn, toch? Succes met je keuze!!

10 jaar geleden

Heel veel succes bij het verwezenlijken van je droom!!!