Snap
  • Mama

Dromen over Sint, Parijs ontwaakt in een nachtmerrie.

Laten we zorgen dat vandaag een leuke onbezorgde dag wordt voor onze kids. Zij verdienen een betere wereld dan de wereld waarin wij leven.

Geschokt lees ik het bericht over de terroristische aanslag in Parijs afgelopen nacht. 120 doden, meerdere bomexplosies, zoveel verdriet en angst. De grenzen zijn gesloten en de inwoners van Parijs wordt geadviseerd binnen te blijven. En dan is er sinterklaas. 

Mijn dochter komt vrolijk de trap af. Ze zingt sinterklaas liedjes en heeft haar pietenpak voor de intocht vandaag al dagen lang klaarliggen. Vandaag is feest. Een dag waarop onze kinderen stralen en genieten. Genieten van de pieten die naar hun zwaaien en pepernoten gooien. Van sinterklaas die elk kind een cadeautje in de schoen geven zal. Elk kind. Onze kinderen weten niks af van de angst die onder velen van ons leeft. Zij weten niks van de vreselijke wereld waarin wij leven.Laten we zorgen dat onze kinderen vandaag een fijne en onbezorgde dag hebben. 

Ik pak mijn meisjes nog eens vast en knuffel ze en hoop dat zij nog lang kind zullen zijn, dat ze nog lang zullen denken dat ze in een mooie en goede wereld leven. Een wereld waarin wij allen gelijk zijn en elkaar niet vermoorden vanwege geloofsovertuigingen. Met tranen in mijn ogen schrijf ik deze blog, want ik ben boos, verdrietig en angstig. Angstig voor hoe hun toekomst zal zijn en boos omdat dit heeft kunnen gebeuren. Ik denk aan al die mensen die gisteravond gestorven zijn en alle mensen die zij achterlaten. Toch hoop ik dat we voor 1 dag onze meningsverschillen opzij kunnen zetten en we onze kinderen kunnen laten genieten van de goede oude Sint met zijn hart van goud.

8 jaar geleden

Wat vallen andere dingen dan in het niet bij deze gebeurtenissen. De discussie over zwarte Piet vind ik vandaag ook totaal ongepast. Hopelijk bedenken de actievoerders die in Meppel zijn zich ook op tijd.

8 jaar geleden

Ja wat een verdrietige vrijdag de 13e. En dan vandaag het contrast met het Sinterklaasfeest, een feest waar overigens vanwege de Pieten ook zoveel over te doen is. Waar moet dit naar toe? Laten we proberen maar met de dag te leven en te hopen dat alle kindertjes in Nederland kunnen genieten van een onbezorgde feestelijke dag. Zij hebben gelukkig nog geen weet van alle narigheid in de wereld.