Snap
  • Mama
  • post

dromen, dromen, dromen....

ik droom zo levensecht ik doe de zwangerschap en bevalling over en alle emoties komen omhoog

pff deze mama zit er even helemaal doorheen de tranen zijn rijkelijk aanwezig,over mijn humeur nog maar te zwijgen.en hoe komt dat? sinds ik weer aan het werk ben slaap ik zo slecht omdat ik droom, ik droom zo levensecht dat ook alle emoties weer aanwezig zijn: de zorgen, de pijn, het verdriet en de onzekerheid ik voel het allemaal weer en het maakt me verdrietig. Ik heb de laatste tijd de zwangerschap, bevalling en onzekere tijd tig keer overgedaan, badend in het zweet en huilend word ik wakker en kan niet meer slapen bang dat het nog een keer gebeurt...... gelukkig kan ik mijn ei wel kwijt bij mijn allerliefste: hij zegt dan ook dat het niet erg is de kleine man is dan ál 4 maanden maar de gebeurtenis is nog maar 4 maanden geleden. pff dat is echt zo'n fijne reactie gewoon te weten dat ik er nog om mag huilen en dat ik er nog last van mag hebben. maar de meeste reactie die ik van mijn omgeving krijg is: ach meid geniet laat het achter je, je hebt een prachtig kereltje ga daar van genieten wat geweest is, is geweest. wat een K ** reactie (sorry) is dat zeg! dat maakt me zo boos en verdrietig en ga af en toe zelf ook nog geloven dat ik me niet meer zo mag voelen.het is me niet in de koude kleren gaan zitten en ben af en toe zo verdrietig dat ik het liefst de hele dag niks doe. gelukkig heb ik de kids en zij zorgen ervoor dat ik mijn gedachten verzet en toch ook nog kan lachen! De oudste komt me af en toe even zomaar uit het niet een knuffel geven en zegt dan: mam ik vind jou de allerliefste ben je nou weer blij? en ja dan ben ik weer blij,maar bang voor de nacht die dan weer komen gaat........

10 jaar geleden

Hoi! Dat heb ik ook gehad, het is ook best zwaar allemaal, slapeloze nachten, weer aan het werk moeten, de bevalling nog moeten verwerken wanneer deze niet vlekkeloos is verlopen.... Volgens mij hebben hier veel moeders last van, dat hoort erbij. Ik wens je heel veel sterkte!!

10 jaar geleden

Dit had ik precies zo!! Ik gaf ook de vermoeidheid de schuld omdat de kleine dame heel slecht sliep en ik weer hard aan het werk was..

10 jaar geleden

Goed zo! Als je behoefte hebt om vragen te stellen, stel ze gerust! Misschien kan ik je gerust stellen en je overtuigen dat het echt wel weer over gaat.

10 jaar geleden

Misschien heb ik tussen de regels gelezen, misschien niet. Feit is dat ik zelf 2 hele zware postpartum depressies gehad heb en soms kom je daar gewoon niet alleen uit. Als dat je angst is, zoek dan hulp bij je huisarts, die kan je doorverwijzen naar een goede psycholoog of psychiater, eventueel kan hij/ zij medicijnen voorschrijven. Uiteindelijk ben ik weer helemaal mezelf geworden, maar niet zonder hulp, dus zoek die hulp, als het je teveel wordt.