Snap
  • Mama
  • kanker
  • moederschap
  • ziek
  • borstkanker

Drie woorden: "U heeft kanker"

Dinsdag 30 januari 2018. Ik herinner mij die dag nog als de dag van gisteren. Op de planning: een dagje ziekenhuis (Radboud in Nijmegen).

...

Rond 15.30 uur zijn wij terug in het ziekenhuis. Om 16.00 uur app ik onze gastouder hoe het met Sara en Sem gaat.

Precies om 16.15 uur komt de verpleegkundig specialist de wachtkamer in. Wij mogen komen. Aan haar gezicht kan ik niets aflezen. Als het slecht nieuws is dan kan je dat toch wel aan haar zien? In haar kamertje mogen wij gaan zitten. De stagiaire van die dag zit er ook. En toen kwamen de woorden. Drie woorden die mijn ‘zorgeloze’ leventje acuut zouden stilzetten. Drie woorden, ik hoor het de verpleegkundige nog zeggen: “U heeft borstkanker.”

...

Het volledige artikel lees je via de link. Door Rosie, gastblogger bij Go or No Go (https://www.go-or-no-go.nl/2019/08/drie-woorden-u-heeft-borstkanker.html)

4 jaar geleden

Zit nu in een borstkanker controle traject. Knobbel gezien bij de echo van mijn schildklier. Jammes lukte het niet met de echo om een biopt te krijgen. Over een week weer controle. Hopen op een stabiel beeld en dat het misschien toch een litteken is. En aan de andere uitkomst wil ik nog even niet aandenken.

4 jaar geleden

Wat ben je dapper <3