{{ message.message }}
{{ button.text }}

Drie huishoudens per dag runnen

Een stukje van mijn werkervaring in de kraamzorg!

Afbeelding blog 'Drie huishoudens per dag runnen' Achtergrond blur afbeelding

Het is druk in kraamzorgland, veels te druk. Maar toch ga ik na een stil gebleven avondwacht naar bed, nog geen gezin. De volgende ochtend vroeg word ik gebeld dat er een gezin op mijn zorg wacht. Gelukkig had mijn jongste net zijn ochtend flesje op, snel kleed ik de jongens en mijzelf aan en pak de tassen in voor ze. Alles in de auto en gaan maar. De jongens mogen als ik werk altijd naar mijn zus, een flexibele oppas die met mijn gekke werktijden mee gaat gelukkig. De oudste staat te springen want hij mag weer heerlijk met zijn neefjes en nichtjes spelen. Gelukkig nooit tranen bij het wegbrengen, en zo stap ik weer met een gerust hart mijn auto in richting het gezin.

De papa van het gezin doet open en we stellen ons aan elkaar voor. Mama en de baby zijn boven, en ik loop de trap op. Alsof ik er al jaren over de vloer kom, het blijft bijzonder dit werk! Een lieve spontane mama begroet mij trots met haar mooie kleine baby in haar armen. Het gezin heeft al twee dagen zorg gehad van een collega en alles loopt al heel soepel. Ze weten van de drukte af in de kraamzorg, maar hopen met mij mee dat het rustig zal blijven en ze de volledige zorg kunnen blijven krijgen.

We zijn er nog niet over uitgesproken, of mijn telefoon gaat alweer. De planning, een dorpje verderop komt bijna een gezin thuis waar ik in de middag naar toe mag. Dat word dubbelen, de ochtend het ene gezin en de middag het andere gezin. Gelukkig begrijpt het gezin het en zijn ze blij met de vier uurtjes die ik toch kan komen en zo starten we verder de dag op en rond 13 uur ligt het gezin heerlijk op bed en stap ik in mijn auto naar het volgende gezin.

Ook in het volgende gezin word ik vriendelijk onthaalt. Hele relaxe ouders, ondanks hun eerste kindje. 4 uur zorg? Ach, we redden het verder vast wel hoor! Papa heel de week vrij dus die kan ook genoeg doen. Zolang jij ons alles verder rond baby leert komt het helemaal goed.
Nou, deal! Fijn zeg twee van die begripvolle gezinnen in deze drukte. Stelt me weer een beetje gerust.

In de loop van de week prijs ik mijzelf gelukkig. Beide gezinnen een gezellige klik, en de 4 uur per dag lijken echt voldoende voor hen. Ik krijg het huishouden goed glad, en de ouders leren erg snel en gaan zo soepel om met hun newborn! Ik ben bijna trots op ze ;) Of nou nee, ik ben trots op ze!

Als ik na elke werkdag de jongens ophaal en thuis kom ben ik versleten. Thuis gebeurd er dus ook niet veel in huis, er word alleen af en toe een wasje ingestopt omdat we anders in onze pyjama’s de deur uit moeten. Maar verder kan ik de energie er niet voor vinden. Drie huishoudens op een dag runnen is net iets te veel van het goede, zeker met gebroken nachten dankzij doorkomende tandjes bij de jongste. Jeej, komt altijd op het perfecte moment!

Na 6 dagen sluit ik het ene gezin tevreden af. Een lief kaartje en een dikke reep tonychocolonely rijker.
Het andere gezin kiest voor nog twee ochtendjes zorg en geen volledige dagen meer, en ook na die twee ochtenden word ik bij het afscheid verwend met een enorme bos bloemen. Wauw, wat maakt dit werk me toch dankbaar!

Ik roep dan misschien met enige regelmaat dat het werk me opbreekt en ik de onregelmatigheid niet meer trek... maar de lieve gezinnen waar ik elke keer weer een hele week gastvrij in huis word toegelaten zorgen ervoor dat ik van mijn werk houd. Wat is het toch lastig om met een jong gezin hierin balans te vinden.

Vandaag mijn eerste vrije dag, en met 0,0 energie ben ik toch als een gek door mijn huis aan het gaan. 8 dagen niets doen heeft zo zijn sporen achter gelaten. Morgen... ja morgen ga ik de hele dag relaxen. Vinden jullie niet erg toch?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je