{{ message.message }}
{{ button.text }}

Dorpsfeest

Afbeelding blog 'Dorpsfeest' Achtergrond blur afbeelding

 

Dit weekend hebben wij dus dorpsfeest.  We gaan dan met versierde wagens  rond en er staat een feesttent  op het sportterrein.  Ook is er een zweef, een schiettent en snackbar.  Normaal hielden wij in juni altijd dorpsfeest, maar omdat vele omliggende dorpen dit dan ook doen, nu dus in mei.

Het is Elize haar eerste dorpsfeest, want het is om de 2 jaar.  Als moeder zijnde wil ik alle  eerste momenten speciaal maken, dus ook nu. Onze buurt vonden Elize te klein voor de versierde wagens, dus hebben wij de bolderkar  maar versierd. Het thema was reclame en wij hebben voor Melkunie gekozen. Ik heb Melkunie gemaild voor wat reclame materiaal en Elize en ook kleine Fenna beide een koeienpakje aangetrokken.  Ikzelf ging als boerin en mijn man als die vent van in de reclames van Melkunie.  Mijn man heeft nog een dak op de bolderkar gemaakt, voor als het  zou gaan regenen. Op het dak hebben we een springkoe gezet. Hoewel we wel regen heb gehad was het tijdens de optocht mooi droog. Elize heeft haar onwijs goed vermaakt en met Fenna ging het ook heel goed, want het was wel even afwachten hoe ze zou reageren op die knetterharde muziek.

Na de optocht heeft Elize in de tent gespeeld met andere kinderen en een grote bal die ze van mijn tante heeft gekregen. Ook wilde ze graag in de zweef “grote schommel “.  Ze vond het zo leuk dat ze de eerste keer moest huilen toen ze er weer uit moest.  Na al die inspanning en indrukken had Elize honger gekregen en hebben we een patatje gehaald die echter verorberd werd.  Later die middag was er nog een kinderdisco, het stelde niet veel voor, maar toch vond Elize het nu ook weer erg leuk. Als er maar kinderen te spelen zijn.

Vanavond en morgenavond slaapt ze bij Beppe  Eke, zodat wij naar de feesttent kunnen. Fenna  brengen we dan ook bij beppe Eke aan, maar pikken we weer op wanneer we weer naar huis gaan.  Vanavond komen de Hunekop en de Doelleazen, populaire bands hier. Niet helemaal mijn stijl, maar het wordt vast leuk.

Het hangt een beetje van het weer morgenochtend af of we ook weer mee doen met de optocht, maar voor nu eerste even relaxen op de bank, voor we het feestgedruis zullen betreden.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je