{{ message.message }}
{{ button.text }}

Dopen

Afbeelding blog 'Dopen' Achtergrond blur afbeelding

Vandaag hebben wij Fenna laten dopen, niet omdat wij zo veel met de kerk hebben of enorm gelovig zijn, maar omdat wij het geloof en dus ook de doop zien als een leidraad.. een manier van leven. Voor ons staat het dopen voor normen en waarden, je leven zo goed mogelijk willen lijden.. volgens de 10 geboden.. dus volgens het geloof. Ik zie god als ons geweten.

Lang niet iedereen laat hun kind dopen. Sommigen vinden dat dat een keuze is die hun kind zelf moeten maken later, anderen hebben er gewoonweg niets mee. Tja.. ieder zijn keuze.

Ikzelf ben gedoopt, mijn man is gedoopt en wij hebben onze eigen kijk op het geloof. Ik noem het maar een moderne kijk.  Ik heb niet de behoefte iedere zondag in de kerk te zitten. Ik ben op mijn eigen manier bezig met waar ik in geloof.

Fenna is gedoopt in de doopjurk waarin ook mijn man en zijn broer in zijn gedoopt en onze oudste dochter en de kinderen van zijn broer. De doopjurk is gemaakt van mijn schoonmoeders trouwjurk. Ik had  Fenna graag in mijn doopjurk willen dopen, maar die is onvindbaar opgeborgen door mijn beppe die inmiddels niet meer leeft.

Ik voelde mij wel wat ongemakkelijk in de kerk. Nooit ben ik daar en nu zit ik daar voorin in de kerk. Tja dat mensen mij dan misschien hypocriet vinden speelt dan wel door mijn hoofd. Verder zette onze oudste dochter van 2 jaar de kerk op stelten, toen ze met de andere kinderen terug kwam van de zondagsschool.  Onder de banken doorkruipen, de letters van de liturgieborden door de hele kerk sjouwen en op de preekstoel klimmen tijdens de preek. Ik kon wel door de grond gaan. Ik wilde haar wel keren, maar mijn man vond dat ik haar maar moest laten begaan, want anders zette ze het op een schreeuwen en zouden wij en de rest er meer last van hebben. Gelukkig konden veel mensen er wel om lachen, maar ik weet zeker dat ook een aantal mensen zich er aan geërgerd zullen hebben. Vooral de praatjes of gedachtes, dat wij ons kind niet onder controle hebben stoort mij.  Elize is helaas nogal een druk persoontje, met een enorme sterke wil en temperament. Hoe zorg je ervoor dat een meisje van 2 wel braaf bij haar ouders voor in de kerk op het bankje blijft zitten? Ik heb gelachen als een boer met kiespijn.

Fenna heeft haar vele malen beter gedragen tijdens haar doop. Geen gehuil toen ze water over haar hoofdje kreeg, pas op het einde.. omdat ze het tijd vond voor een voeding.

Pfff.. gelukkig doop je maar 1x.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama, #Nieuws

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je