{{ message.message }}
{{ button.text }}

Doorgaan tot ze eraf vallen

Stoppen met borstvoeding... Bij mij vooral een emotionele hindernis...

Afbeelding blog 'Doorgaan tot ze eraf vallen'

Ik ben me nu al een poosje aan het voorbereiden op dat onvermijdelijke moment... M'n laatste borstvoeding..

Ik heb m'n dochter (Mila) 9maanden borstvoeding gegeven, al waren de laatste 2 maanden maar 2 voedingen omdat het al terug liep. Ik heb die 9mnd aan gehouden omdat ze koemelk allergie had. Door de BV van 9mnd werd de kans groot zijn dat ze er over heen zou groeien. En gelukkig dat dat zo was...

De BV met m'n dochter liep ook geweldig. Zonder trammelant en moeilijkheden. Alleen de laatste maand had ik tepelkloven.

En nu... M'n ventje (Jelle) is nu 7 maanden oud. En goh, wat heb ik een strijd moeten leveren met die BV!!! Maar de aanhouder wint...!

Die strijd heb ik ook voornamelijk alleen geleverd. Tenminste dat voelde zo.

Toen hij op m'n buik gelegd werd, kroop hij meteen omhoog, zocht en vond. Het ging eigenlijk goed. Hij was gulzig en ongeduldig, dus kreeg hij wel bijvoeding om even rustig te worden. En dan ging dat drinken heel goed.

Ik had over-productie, dus daar verslikte hij zich in. Maar na een dag of 3 ging t helemaal goed.

Toen kwam de spruw... Dus alles in de uitkook, Nystatine voor Jelle en voor mij Daktarin. Dat hielp bij mij niet dus ik ook aan de Nystatine. Met pijn toch door gegaan met voeden. Na een week was die hobbel ook genomen en was het weer pijnloos voeden. 

Toen kreeg ik links tepelkloof die er voor zorgde dat ik aan die borst minder productie kreeg. Jelle had gelukkig genoeg aan 1 borst omdat ik zo veel produceerde. Maar met die 'linker' is t niet meer goed gekomen kwa productie.

De spruw kwam weer terug. Hij weer aan de Nystatine, maar door die kloof kon ik dat niet gebruiken. En omdat Daktarin niet werkt moest ik iets anders. Maar daar had de huisarts niets voor. (Wat heb ik moeten vechten tegen die farmaceutische industrie! Apotheek, HA, maakt niet uit. Ze helpen je geen steek verder!! Maar daar kom ik een andere x op terug...) Gelukkig had ik een hele lieve lactatiekundige. En die gaf VioletGenitaan. Bij mij duurde de genezing langer dan bij Jelle, dus vroeg de HA of ik nog Nystatine mocht ter voorkoming dat ik hem weer zou gaan besmetten. (* Jeej wat een strijd met dat mens gevoerd zeg!!! Ze wilde het eerst niet voorschrijven omdat spruw geen 'drama' was en niks ernstigs...! Maar wel als je BV geeft en je met pijn voed... Maar goed ze wilde niet naar me luisteren (luisterde wel, maar hoorde me niet!) en omdat de discussie eindeloos was heb ik de hoorn erop gegooid. Belde ze m'n man om te vragen of ik labiel was!!! Maar dat terzijde.*) ik kreeg t en we konden weer verder...

Toen is er nog een x spruw geweest en kreeg van de assistente gelukkig meteen een recept voor Jelle en ik had m'n VioletGentiaan nog.

Als een na laatste kwam er vasospasmen. M'n lieve LK stuurde me met een aantal mogelijkheden naar de betere drogist en met wat supplementen kon ik weer prettig voeden.

Ik hoor jullie denken!!! Jeej dat je niet gestopt ben..! En die opmerking kreeg ik zo vaak!! Waar door ik ook echt t gevoel had dat ik dit in m'n eentje deed. Alle hobbels heb ik alleen moeten nemen.

M'n moeder en zus hebben niks met BV en snappen dit ook echt niet! Ik kreeg de opmerking: mijn kindjes zijn ook groot geworden met de fles, ze mankeren niks!!

M'n man heeft wel almaar gezegd: als je wilt moet je door gaan, maar begrijpen deed hij t niet.

Hij gaf als antwoord, op de vraag van de LK: wat voor cijfer geef je de pijn?, als ze 3 zegt dan is dat voor een 'normaal' mens een 8!! Ik heb idd een hoge pijngrens. En hij weet ook dat hij 60x kan zeggen dat ik moet stoppen als t pijn doet, maar als ik dat niet in m'n hoofd heb, stop ik niet.

Maar wat de BV voor mij betekend en hoe t voor mij is, snapt hij niet. (Mannending denk ik)

Nu voed ik zeker al 4 weken met een kloof. Maar ik wilde de vakantie nog voorbij om te voorkomen dat ik last van stuwing zou krijgen als ik ermee zou stoppen. En ik moet in m'n hoofd nog de knop omzetten.

Jelle krijgt alleen 's morgens nog. Maar dat is ook niet meer 'genoeg' of hij wil er geen moeite voor doen. Drinkt wat er makkelijk uitkomt en stopt dan. Hij krijgt er een 'halve' fles achter aan. Omdat hij anders na een uur weer wil...

Dus ja, ik hik al een maand tegen die laatste BV aan... Om te stoppen... Iets afsluiten...

Voor de laatste x ons momentje.... Hij heeft mij dan niet meer nodig... Iedereen kan hem dan eten geven met de fles...

Ach het komt wel goed, maar met een traantje in m'n ogen zal ik hem de laatste voeding gaan geven. Maar wanneer? 

Morgen... Overmorgen.... Of die dag daarna.... 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je