{{ message.message }}
{{ button.text }}

Door liefde verbonden (de bonusmama)

“Nee niet de boze stiefmoeder”

Afbeelding blog 'Door liefde verbonden (de bonusmama) ' Achtergrond blur afbeelding

Dit is mijn prachtige bonuszoon. Ik was 21 jaar toen ik iets met zijn vader kreeg en toen het serieuzer werd leerde ik ook Jayden kennen. Ik denk dat ik dit nog spannender vond dan de eerste date met Nick. Wat was ik nerveus voor onze ontmoeting. Ik weet namelijk uit ervaring dat het belangrijk is dat je kind een klik heeft met je nieuwe partner. 

Ik was namelijk 12 jaar toen onze ouders gingen scheiden. Niet echt de makkelijkste leeftijd. Ik was lekker aan het puberen en samen met mijn zussen waren wij erg kritisch wie er mocht blijven. En toen was John daar ineens. Een lieve man die nooit een kinderwens had gehad, maar ons in zijn hart heeft gesloten. Hij was ervoor ons, zoals een echte vader dat ook zou doen. Hij leerde ons normen en waarden en gaf ons een schop onder onze kont als we dat nodig hadden. 

Ondanks dat we niet met bloed verbonden waren, leken we toch ook een beetje op jou. Je verlangde niet van ons dat we je papa noemde, maar naar verloop van tijd werd jij onze Johnpap. En ik weet, ook al zei je het niet hardop, dat dit ontzettend veel voor jou betekende. Je ging met veel respect om met onze vader en jij was net zo trots op ons als onze echte ouders. Jij was onze tweede papa. 

En door de band die ik en mijn bonuspapa hadden durfde ik dit spannende avontuur aan. (Helaas is hij bijna drie jaar geleden plotseling overleden, lees mijn blog: geen weg meer terug.) 

Ik neem er genoegen mee dat ik een beetje mama ben en kies ervoor om van jou te houden zoals ik ook van mijn eigen kinderen houd. Je te beschermen en op te voeden tot een prachtige jongeman. Ik kies er voor om er altijd voor je te zijn, je op te vangen als jij dat nodig hebt. Maar ik zal nooit de plaats innemen van jou ouders. 

Dus lieve ouders die gescheiden zijn. Mocht er een nieuwe partner in het leven komen van jullie kind(eten). Probeer hem of haar niet te zien als een bedreiging, maar als een toevoeging. Iemand die ervoor kiest om van jullie kind te houden. En mocht jullie kind(eren) ervoor kiezen om deze persoon als een bonusmoeder/vader te zien, dan is dit niet om jullie verdriet te doen. Maar zie dit als een teken dat er iemand extra’s is dat er voor wil zorgen dat jullie kind(eren) goed terecht komt en waar zij zich veilig bij voelen. Er is immers liefde genoeg voor iedereen. 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je